Vesti
Društvo

KM: Poruke ljubavi i mira iz ulice i grada otvorenog srca

Povodom obeležavanja pravoslavne Nove godine, danas je u Kosovskoj Mitrovici u okviru "Ulice otvorenog srca" priređen bogat zabavni program.
KM: Poruke ljubavi i mira iz ulice i grada otvorenog srca
Kosovska Mitrovica (Foto RPK)

Manifestaciju “Ulica otvorenog srca” svečano je otvorio predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić koji je između ostalog rekao da je naš grad otvara svoja vrata i svoje srce za sve dobronamerne ljude.

“Mir, ljubav i tolerancija su poruke koje šaljemo sa današnjeg skupa. Naš cilj je da svako dete odrasta u zdravom okruženju i da obezbedimo bolje prilike za vašu budućnost, jer vi ste ponos našeg grada i sve naše težnje biće usmerene ka tome da vaš život i detinjstvo budu mirni, slobodni i ispunjeni radošću” – poručio je Spirić našim najmlađim sugrađanima.

U “Ulici otvorenog srca”, brojni izlagači ponudili su svim zainteresovanima širok asortiman proizvoda – od zimskih šalova i kapa, preko slatkih i slatnih kolača, do domaćeg meda, kafe, vina, ….

I predškolska ustanova “Danica Jaramaz” jedan je od izlagača.

Direktorica Gorica Marinković kaže da su ove godine u organizaciju uključili i roditelje

“Roditelji su se rado odazvali pozivu i sve što je na nasem štandu, zasluga je roditelja, u saradnji sa vaspitačima i decom. Zaista imamo širok asortiman i slatkih i slanih proizvoda” – kazala je Marinković.

Proizvođači kafe “Da Vinči” iz Zubinog Potoka, takođe su imali svoj štand u “Ulici otvorenog srca”, gde su naši sugrađani mogli da se zagreju uz ovaj topli napitak, a i za najmlađe su obezbeđeni pokloni.

“Građani su imali priliku da uživaju u najboljoj kafi na ovim prostorima. Delili smo i promotivni materijal, olovke, upaljače, a za najmlađe tu su bili i baloni.Nadam se da su građani uživali i na našem štnadu” – kazala je Ivana Civić ispred firme “Da Vinči”.

I ove godine, naši najmlađi sugrađani lomili su česnicu, a zlatnik je pronašao Vukašin Vučurović, učenik 4.razreda OŠ “Sv.Sava”.

“Mnogo sam srećan što sam dobio zlatnik” – rekao je Vukašin.

Česnicu za ovu manifestaciju umesila je pekara “Kolašin”, a zlatni dukat je donirala firma “RP Invest 1980”.

U muzičko – zabavnom programu učestvovali su mališani iz predškolske ustanove “Danica Jaramaz”, koji su izveli predstavu posvećenu božićnim i novogodišnjim praznicima, učenici osnovnih škola “Branko Radičević” i “Sv.Sava”, kao i prošlogodišnji pobednici festivala “Cvrkuti sa Ibra”.

Program je zatvorila muzičko – plesna grupa “Street dance”.

Naše najmlađe sugrađane u “Ulici otvorenog srca” zabavljali su animatori “Happy” grupe iz Beograda.

Manifestaciju “Ulica otvorenog srca” organizuje Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

U centru Kosovske Mitrovice večeras će biti organizovan doček Srpske nove godine.

Građani će pravoslavnu Novu godinu dočekati uz Željka Vasića i Vanju Mijatović

Na otvorenom će biti dočeka i u Leposaviću gde će nastupiti Edita Aradinović i Milan Topalović Topalko.Ostale vesti

Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020
Gračanica: JKP „Ekologija“ počelo sa radom
Javno komunalno preduzeće „Ekologija“, koje je formirano pri Opštini Gračanica, zvanično je počelo sa radom 1. jula.
  • 06.07.2020
Meštani Stanišora protestovali zbog nelegalne izgradnje puta
Desetina meštana sela Stanišor u opštini Novo Brdo, protestovalo je jutros protiv nelegalne izgradnje puta u njihovom mestu.
  • 06.07.2020
Štrpce: Civilno društvo i meštani o narednim koracima u borbi protiv MHE
Predstavnici NVO „GAIA Kosovo“ i meštani Štrpca održali su u subotu sastanak u vezi sa problemom izgradnje mini hidroelektrana na Šar-planini. Dogovoreni su naredni koraci koji će biti preduzeti radi zaštite pijaće vode i životne sredine, a najavljene su i pravne akcije.
  • 06.07.2020
U četiri opštine na Kosovu zabranjeno kretanje od 21 do 5h

Kosovska vlada odlučila je da ograniči kretanje u nekoliko gradova u kojima postoji veliki broj slučajeva infekcije korona virusom, te da u isto vreme zabrani rad restorana, kafića i kafana. U poslednjih 36 sati na Kosovu je preminulo 13 inficiranih osoba.

  • 05.07.2020
U Prilužju ukraden motokultivator sa frezom
Zoranu Aritonoviću iz Prilužja ukraden je noćas motokultivator sa frezom. Policija je otvorila slučaj. Pljačke u ovom većinski srpskom selom iz vučitrnske opštine su svakodnevica.
  • 05.07.2020