KM: Počela prijava brucoša za raspodelu smeštaja u studentskim domovima

Studenti prve godine koji se školuju o trošku države na jednom od deset fakulteta Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, do 16. septembra moći će da konkurišu za jedno od 430 slobodnih mesta u domovima Studentskog centra.

Podeli ovaj članak sa:
 • Studentski centar u KM (Foto Radio Kontakt Plus)

Direktor Studentskog centra Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Jovo Popović, za Kontakt Plus radio navodi da je kapacitet domova Studentskog centra 1 749 mesta, od kojih je 72 mesta u Domu broj 2 rezervisano za učenike srednjih škola iz enklava, dok je 1 677 mesta namenjeno studentima.

“Svakako tu ima nekoliko uslova. Jedan od uslova za dobijanje doma je uspeh u školi, materijalno stanje i broj članova porodice, a osnovni uslov je da se student školuje na budžetu Republike Srbije. Za studente prve godine konkurs je otvoren do 16. septembra, a za studente starijih godina konkurs počinje 16-og i trajaće do 31. oktobra”, kaže Popović.

Popović ističe da su zaposleni u Studentskom centru i ove godine radili na renoviranju objekata, tako da je u potpunosti renoviran Dom “Todor Milićević”.

“Ove godine smo radili jedno veliko renoviranje u Domu broj 1 - “Todor Milićević”, reč je o domu koji je preko 60 godina star i šestokrevetne sobe pretvorili smo u četvorokrevetne sa kupatilima u svakoj sobi,” - podvukao je Popović.

Prema njegovim rečima, osim smeštajnih kapaciteta Studentski centar svojim korisnicima nudi i kvalitetnu ishranu, a dnevno se pripremi oko tri hiljade obroka. Hrana se priprema u Leposaviću i Blacu, dok se studentima u Zvečanu hrana dostavlja iz menze u Kosovskoj Mitrovici, dodaje Popović.

“Mi imamo sporazum sa Ministarstvom prosvete i kroz donaciju dobar deo namirnica, na prvom mestu mesa i mesnih preradjevina dobijamo preko zvaničnog prelaza. Za mesec dana za tri obroka potrebno je izdvojiti 5 100 dinara, ali se studenti uglavnom ne opredeljuju za pun paket”, kaže on.

Pored smeštaja i ishrane, Studentski centar omogućava studentima sportsko-rekreativne i kulturne sadržaje zaključio je Popović.

Ostale vesti

 • Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Na inicijativu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića održan je sastanak sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem kako bi se razgovaralo o najboljim načinima za rešavanje problema koje imaju porodice kidnapovanih, nestalih i ubijenih lica na Kosovu i Metohiji.

 • Počinju Dani opštine Gračanica

  Počinju Dani opštine Gračanica

  Na praznik Male Gospojine 21. septembra, Opština Gračanica obeležava svoj dan. Ove godine tokom obeležavanja Dana opštine pripremljen je raznovrstan kulturni, umetnički i sportski program.

 • Vršnjačko nasilje, problem o kome se retko govori

  Vršnjačko nasilje, problem o kome se retko govori

  Da je vršnjačko nasilje problem za koji se zna da postoji, ali da se o njemu ne govori puno, slažu se komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković koji navodi da „svi izbegavaju da prijave vršnjačko nasilje“ i novinar Ivan Miljković koji je nedavno radio istraživanje na ovu temu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane