Vesti
Društvo

KM: Počela izgradnja novog "Samačkog bloka"

U Kosovskoj Mitrovici danas je počela izgradnja novog "Samačkog bloka" za socijalno ugrožena lica, koja su ostala bez krova nad glavom u požaru 2017. godine.
KM: Počela izgradnja novog
Radovi na izgradnji

U sklopu objekta predviđene su 22 stambene jedinice, namenjene korisnicima trećeg sprata stare zgrade "Samačkog bloka", kojima opština do danas plaća kiriju.

Reč je o garsonjerama i jednosobnim stanovima. Izgradnju finansira grad Beograd.

"Zahvaljujući zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću obezbeđena su 42 miliona dinara za gradnju ovog objekta. Još jednom ukazujemo zahvalnost što nam grad Beograd pomaže u realizaciji gradnje i pomoći srpskom narodu", izjavio je tokom današnjeg obilaska radova Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog opštinskog organa.

Završetak radova planiran je do novembra tekuće godine.

Podsetimo, požar koji je 30. jula 2017. godine, oko 22h izbio u zgradi "Samačkog bloka", u Ulici Filipa Višnjića u Kosovskoj Mitrovici, zahvatio je krovnu konstrukciju tog objekta, a zatim se proširio i na niže nivoe.

Požar je ugašen u ranim jutarnjim časovima, a povređenih srećom nije bilo.

Inače, Kancelarija za Kosovo i Metohiju uložila je 5.800.000 dinara u adaptaciju stare zgrade "Samačkog bloka".

 Ostale vesti

Povratak u školske klupe 1. juna
U školama na centralnom Kosovu koje funkcionišu prema planu i programu Minstarstva prosvete Republike Srbije vrše se pripreme za povratak đaka koji je planiran za 1. jun. Narednog meseca će se održati i polaganje maturskog ispita kako za svršene osmake, tako i za buduće studente. Maturanti uveliko uče i pripremaju se za završni test.
  • 26.05.2020
Uprkos tome što je situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa obećavajuća, o otvaranju administrativnih prelaza odlučivaće se tek posle 1. juna, tj. početka treće faze ublažavanja mera i nakon sprovedene analize o primeni istih, izjavio je za portal KoSSev, portparol kosovske vlade Perparim Krueziu.
  • 26.05.2020
Nov predmet za prvačiće
Od septembra đake prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet.
  • 25.05.2020
Gračanica: Počela isplata od 100 evra
Danas je počela isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili. U Gračanici ispred pošte nije primećen veliki broj ljudi. Sa druge strane, ispred Komercijalne banke zatekli smo meštane koji su došli da podignu pomoć, koja je u toku prošle nedelje uplaćena na račune penzionera i korisnika socijalne pomoći.
  • 25.05.2020
Psihološkinja Đurđica Kazić rekla je u emisiji „Slobodno srpski“ da je sasvim izvesno da će pandemija koronavirusa ostaviti određene posledice po psihičko zdravlje jednog broja ljudi.
  • 25.05.2020
Građani uhapšeni za vreme pandemije neće biti procesuirani
Svi oni građani koji su uhapšeni zbog kršenja uredbe Vlade Kosova da ograniči kretanje tokom pandemije neće biti procesuirani.
  • 24.05.2020