Vesti
Društvo

KM: Đurić otvorio multimedijalni centar

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić otvorio je pri Studenstkom centru u Kosovskoj Mitrovici multimedijalni centar koji će unaprediti studentski život.
KM: Đurić otvorio multimedijalni centar
Svečano otvaranje multimedijalnog centra (Foto Tanjug)

Đurić je istakao da je Prištinski univerzitet sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici sa svojih više od 11.000 studenata ključ uspeha svih nas u borbi za očuvanje našeg naroda i zaštitu interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.

"Srbija se i danas nalazi pred ozbiljnim izazovima na Kosovu i Metohiji i mi na te izazove kao narod moramo odgovoriti većim jedinstvom, većim radom na sebi, većom organizacijom i većom disciplinom", poručio je Đurić nakon otvaranja multimedijalnog centra.

U okviru centra, koji je izgrađen na površini od 500 kvadratnih metara, nalaze se bioskop, teretana, sala za debate, internet centar i drugi sadržaji bitni za unapređenje studentskog života iz oblasti obrazovanja i rekreacije.

“Ovo mesto je jedno od onih koje će okupljati pripadnike one generacije koja će u sebi nositi teret očuvanja i opstanka našeg naroda u teškom vremenu u kojem se nalazimo i u teškom vermenu u kojem ćemo se po svoj prilici i nalaziti u dugom nizu godina pred nama”, rekao je Đurić.

Međutim, teški izazovi koji se nalaze pred nama neće učiniti da pokleknemo, poručioje direktor Kancelarije za KiM i istakao da mu je želja da “ovo studenstko okupljalište” bude mesto srpske sloge i mesto u kome će se rađati ideje kojima ćemo se izboriti da budemo uspešniji i bolji.

Đurić se zahvalio direktoru Studentskog centra Jovu Popoviću i čestitao zaposlenima u Studentskom centru zato što je multimedijalni centar koji je danas otvoren izgrađen sredstvima koje su oni izdvajali od svojih zarada.

"To je primer bez presedana u celoj Srbiji i to je primer koji treba da sledimo. Dakle, mi treba da svojim radom i trudom ulažemo u zajedničku stvar, ne samo da gledamo kako da uzmemo, već da gradimo i stvaramo", kazao je Đurić.

Direktor Studenstkog centra Jovo Popović izjavio je da 275 radnika Centra, od čega 40 odsto prima zaradu manju od 40.000 dinara, solidarno, bez jednog "ne", odlučilo da tokom minule godine odvoje sredstva i podare studentima.

Studentski centar u Kosovskoj Mitrovici je u minulih 5 godina sagradio 12.000 kvadrata. Kapacitet je povećan za 665 mesta, kazao je Popović ističući da je za multimedijalni centar izdvojeno 12,5 miliona dinara.

Tokom prošle godine izvojili smo još 9 miliona dinara za radove na tri studentska doma dodajući da to nije kraj i da su ambicije da nastave sa radovima u ovom pravcu I pored teške ekonomske situacije u zemlji.Ostale vesti

Skoro rešenje za Gračanku? Jalovište i dalje problem
Najveći ekološki problemi u opštini Gračanica godinama su isti. Meštanima Lapljeg sela poslednjih pet, gorući problem predstavlja zagađena reka Gračanka. Opštinsko odeljenje urbanizma, planiranja i zaštite životne sredine, odlučilo je da Međunarodni dan zaštite životne sredine, ipak obeleži sadnjom cveća u dvorištu Doma kulture u ovom selu.
  • 05.06.2020
U Gračanici formirano komunalno preduzeće
Opština Gračanica nedavno je oformila Javno komunalno preduzeće – Ekologija.
  • 05.06.2020
Ombudsman: Snažnije zalaganje za zaštitu životne sredine
Danas je Međunarodni dan zaštite životne sredine. Institucija Ombudsman upozorava da se Kosovo suočava sa problemima sa vodom, zagađenjem vazduha, upravljanje otpadom, kontrolom buke. „Svi ti ekološki problemi godinama ostaju u skoro istoj fazi“, ističe ombudsman.
  • 05.06.2020
Nakrivljena bandera opasnost po meštane, KEDS ne reaguje
U ulici Kralja Milutina u Gračanici, u blizini kuće porodice Stojković, još pre više od dvadeset dana se nakrivio električni stub koj preti da padne u dvorište. Ova bandera može da izazove veliku opasnost i ugrozi živote gračaničke porodice. Iz KEDS-a ne reaguju, iako su više puta obavešteni o problemu.
  • 05.06.2020
“Ponižavajuća poruka nove Vlade”

Nova vlada Kosova koja se danas sastala po prvi put, poslala je “ponižavajuću i degradirajuću poruku srpskoj zajednici”, time što za srpske novinare, nije obezbedila prevod, kaže Anđelka Ćup.

  • 04.06.2020
Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020