Vesti
Društvo

Klokot, Parteš: Nevreme nije donelo probleme

Nevreme koje je juče zahvatilo veći deo kosovskog pomoravlja, nije nanelo veliku štetu u opštinama Klokot i Parteš.
Klokot, Parteš: Nevreme nije donelo probleme
Klokot (Foto arhiva Kim)

Šef kabineta gradonačelnika Klokota Nebojša Vesić za Kim je kazao da kratkotrajno nevreme i padavine nisu nanele veliku štetu meštanima ove opštine.

“Do sada niko od građana naše opštine nije se obratio da prijavi bilo kakvu materijalnu štetu ili da zatraži pomoć. Električne energije ima u svim selima naše opštine i situacija je pod kontrolim”, kazao je Vesić.

Vesić je dodao da nadležne službe prate situaciju i da su spremne da reaguju ukoliko za to postoji potreba.

Slična situacija je i u opštini Parteš. Gradonačelnik ove opštine Dragan Nikolić potvrdio je da za sada nema većih problema.

“Veće materijalne štete nema. Ekipe će danas izaći na teren kako bi se detaljnije informisale o situaciji. Postoji mogućnost da su neka područja pored Morave poplavljenja, ali detalje ćemo imati tokom dana”, kazao je Nikolić.

Jako nevreme juče je zahvatilo područje kosovskog pomoravlja, posebno opštinu Gnjilane, gde je bilo velikih problema u funkcionisanju saobraćaja.Ostale vesti

Usvojena odluka o dodeli parcele za gradnju Centra za zajednice u Suvom Dolu, odobrena gradnja škole u naselju Nic u Čaglavici

Na prvoj redovnoj sednici Skupštine opštine Gračanica, između ostalog, usvojen je predlog o dodeli parcele u Suvom Dolu za igradnju Centra za zajednice. Ocenjeno je da je bezbednosna situacija krhka, kao i da je potrebno veće angažovanje lokalne policije.

  • 30.01.2023
’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023