Vesti
Društvo

Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?

Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Kišovito leto (Foto Kim)

Prognozira se da će nestabilno vreme trajati do ponedeljka, a da je porast nivoa reka i jezera neizbežan.

Meteorolog Sulj Tahir Suljaj kaže da je situacija nepovoljna i neprimerena za ovaj deo godine.

“Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna. Prisutne su kiše i električno pražnjenje. Štete su velike, a padalo je i po 50 litara kiše po metru kvadratnom“, izjavio je za RTV Kim Suljaj.

On navodi da štete postoje i načinjene su uglavnom na istoku Kosova.

„Štete su načinjene na istoku, u Drenici, Orahovcu i u okolini Suve Reke, kod Uroševca i one su prisutne zbog velike količine padavina koje će trajati do ponedeljka. Nivoi jezera i reka će se podići. Trenutna situacija nije pogodna za ovo doba godine“, dodao je Suljaj.

Podsetimo, pre nešto više od mesec dana, zbog obilnih padavina, poplave su zabeležene u Ugljaru, Bresju i Preocu. Tada je okolnim domaćinstvima načinjena velika šteta načinjena.

Do objavljivanja ove vesti poplave nisu zabeležene u selima u kojima postoji rizik od njihve pojave, ali je na putevima, posebno u Lapljem Selu primetna veća količina vode.Ostale vesti

Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020
Obustavljeno rušenje škole u Drajčićima
Radovi su obustavljeni i škola neće biti srušena, objavio je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić na svom Tviter nalogu.
  • 23.09.2020
Promocija proizvoda srpskih proizvođača u Prištini
NVO Aktiv poslednjih dana vrši promociju proizvoda tridesetak registrovanih srpskih proizvođača sa Kosova po ugostiteljskim objektima u Prištini. Ideja je da se približe zajednice i stvori poslovna veza između Srba i Albanaca koji ovde žive, kažu iz organizacije.
  • 22.09.2020
Gračanica: Svečana akademija povodom Dana opštine

„Gračanica ima počasno mesto na mapi Srbije i mi moramo opravdati časno ime koje su za nas izvojevali naši preci“, poručio je predsednik ove lokalne samouprave Srđan Popović na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine.

  • 21.09.2020