Vesti
Društvo

Kilometarske kolone vozila na Merdaru

Kolona automobila duga nekoliko kilometara čeka da pređe administrativni prelaz Merdare iz pravca Kosova ka centralnoj Srbiji.
Kilometarske kolone vozila na Merdaru
Kolone vozila na Merdaru (Foto Kim)

Putnici, među njima najviše onih koji žive u inostranstvu, vraćaju sa odmora, a na ulazak u centralnu Srbiju čekaju po više sati.

Kako saznajemo, vozila na Merdare i dalje pristižu, a postojeća kolona automobila se gotovo i ne pomera.

U Policiji Kosova kažu da su ovakve gužve uobičajene za mesec avgust.

„Zavisi od frekvencije automobila, ali čeka se od dva do tri sata. Razlog za to su procedure na granici, odnosno zbog popunjavanja formulara i plaćanja osiguranja zbog onih koji dolaze iz inostranstva. Najviše automobila ima tokom vikenda“, kaže za RTV Kim portparol Policije Baki Keljani.

Putnici, međutim tvrde da se čeka više od tri sata jer se automobili kreću veoma sporo.

Sa druge strane, vozila koja dolaze iz pravca Srbije čekaju do 15 minuta, pa se za ulazak na Kosovo ne stvaraju velike gužve.  Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023