Vesti
Društvo

KFOR sa gradonačelnikom opštine Kamenica o bezbednosti građana

Komandant Regionalne komande KFOR-a, predvođene od strane NATO-a, pukovnik Erik Rajli, sastao se danas sa gradonačelnikom opštine Kamenica Ćendronom Kastratijem. Sastanak je bio deo redovnih kontakata koji se održavaju između osoblja KFOR-a i lokalnih vlasti na Kosovu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
KFOR sa gradonačelnikom opštine Kamenica o bezbednosti građana
Ćendron Kastrati i Erik Rajli (Foto: KFOR)

Pukovnik Rajli i Kastrati razmenili su mišljenja o nizu pitanja od zajedničkog interesa, uključujući bezbednost u ovoj oblasti. Pukovnik Rajli je još jednom potvrdio posvećenost KFOR-a da nastavi sa jačanjem svojih trajnih i nepristrasnih napora kako bi se osiguralo da lokalna situacija bude od koristi svim građanima koji žive u opštini, ističe se u saopštenju.

Takođe se razgovaralo o uticaju pandemije Covid-19 na zajednice u Kamenici, jer KFOR podržava institucije na Kosovu na svim nivoima u odgovoru na ovu vanrednu situaciju, stoji u saopštenju.
Komandant Kfora, general-major Mikele Risi (Michele Risi), potvrdio je posvećenost misije predvođene NATO-om da i dalje nepristrasno doprinosi sigurnom I bezbednom okruženju i slobodi kretanja za sve građane na Kosovu, prenosi se u saopštenju.

„Od 1999. godine, KFOR je u vršenju svoje misije podržavao razvoj stabilnog i mirnog Kosova i nastaviće da jača dugogodišnje partnerstvo sa lokalnim institucijama i bezbednosnim organizacijama i međunarodnom zajednicom“, izjavio je general-major Risi. Komandant KFOR-a

Osim toga, naglasio je da je “saradnja između KFOR-a i kosovske policije i drugih bezbednosnih institucija veoma efikasna i svakodnevno raste kroz konsolidovane mehanizme zajedničke koordinacije na različitim operativnim nivoima. Cilj je da se dalje ojača zaštita, bezbednost i sloboda kretanja svih zajednica na Kosovu koje KFOR želi da uveri, u korist lokalne bezbednosti i regionalne stabilnosti”, zaključuje se u saopštenju KFOR-a.Ostale vesti

Budžetski prihodi Kosova za osam meseci manji oko 150 miliona
Zbog pandemije korona virusa, budžetski prihodi Kosova su za osam meseci oko 150 miliona evra manji, rečeno je u Carini i Poreskoj administraciji Kosova (PAK).
  • 27.09.2020
Može li zimnica bez ajvara?

Kada dođe kraj leta, na centralnom Kosovu počinje sezona spremanja zimnice. Žene, posebno one malo starije, tada su neverovatno užurbane i kreativne. Poseban ritual predstavlja spremanje ajvara.

  • 26.09.2020
Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020
Posle više protesta, meštani Gračanice biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020