Vesti
Društvo

Kfor i Euleks sproveli zajedničku vežbu

Kfor i Euleks završili su u Prištini zajedničku dvodnevnu vežbu, pod nazivom Zajednički poduhvat.
Kfor i Euleks sproveli zajedničku vežbu
Ilustracija (Foto RTS)

"Osoblje Rezervnog taktičkog bataljona Kfora i Multinacionalne specijalizovana jedinice je vežbalo zajedno sa Euleksom kako bi održali visoke standarde odgovora pri podršci Kosovskoj policiji", saopštio je Kfor.

Cilj vežbe bio je uvežbavanje nivoa spremnosti u upravljanju vanrednim situacijama i primenjivim procedurama komande i kontrole i komunikacija.

U saopštenju se navodi da se zajednički poduhvat sastojao od teorijskih i praktičnih testova i realnih simulacija kontrole mase i nereda u italijanskoj bazi karabinijera KFOR-a u Prištini, a učestvovalo je više od 100 učesnika.

U saopštenju se napominje da je misija KFOR-a pod vođstvom NATO da garantuje sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve građane na Kosovu, kako to nalaže Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

KFOR je, kako se navodi, spreman da usvoji bilo kakvu potrebnu meru da Kosovo bude bezbedno, u koordinaciji sa kosovskom policijom i Euleksom, u korist svih zajednica na Kosovu.Ostale vesti

Nova isporuka pomoći EU Kosovu

Šefica Kancelarije i specijalna predstavnica EU na Kosovu, Natalija Apostolova, isporučiće danas 6.000 kompleta testova za Kovid-19, 90 bolničkih kreveta, preko 67.000 respiratornih maski i drugu medicinsku opremu kosovskom Ministarstvu zdravlja, kao vid podrške zdravstvenom sistemu u borbi protiv korona virusa.

  • 02.07.2020
Kosovska vlada usvojila nove mere zaštite od širenja koronavirusa
Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj predložio je danas vladi paket novih mera za suzbijanje širenja koronavirusa. Među usvojenim merama, najviše je onih koje se odnose na institucije i biznise.
  • 01.07.2020
Počelo potpisivanje peticija u Novom Badovcu i Sušici
Meštani Novog Badovca i Sušice, nakon protesta prošle subote zbog višednevne nestašice vode, počeli su sa potpisivanjem peticije koju će uručiti Regionalnoj kompaniji za vodosnabdevanje „Priština“. Prikupljeno je 250 potpisa, a potpisivanje se nastavlja i dalje. Stanovnici Novog Badovca potpisuju i posebnu peticiju koju nameravaju da upute Opštini Gračanica.
  • 01.07.2020
Nastava na daljinu i u septembru?
Ministar prosvete Republike Srbije Mladen Šarčević izjavio da bi bilo pošteno da se Ministarstvo pripremi za održavanje nastave na daljinu u septembru.
  • 01.07.2020
Gračanica: “Nije svejedno”, a kafići puni
Uprkos povećanom broju zaraženih u srpskim sredinama na Kosovu poslednjih dana, život na centralnom Kosovu se, na prvi pogled, odvija uobičajenim ritmom. Kafići su puni, a deluje da su na oprezu samo stariji građani.
  • 30.06.2020
Mediji na Kosovu u doba korone: Više publike - manje prihoda
Nedostupnost sagovornika iz zdravstvenih ustanova, problem sa prevodom na srpski jezik i nedostatak fondova za projektno finaniranje, glavni su problemi mnogih srpskih medija na Kosovu, tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa. Kako se mediji suočavaju sa ovim, ali i ostalim problemima i koja je uloga i značaj medija tokom pandemije, istraživale su kolege iz Medija centra u Čaglavici.
  • 30.06.2020