Vesti
Društvo

Kfor i Euleks sproveli zajedničku vežbu

Kfor i Euleks završili su u Prištini zajedničku dvodnevnu vežbu, pod nazivom Zajednički poduhvat.
Kfor i Euleks sproveli zajedničku vežbu
Ilustracija (Foto RTS)

"Osoblje Rezervnog taktičkog bataljona Kfora i Multinacionalne specijalizovana jedinice je vežbalo zajedno sa Euleksom kako bi održali visoke standarde odgovora pri podršci Kosovskoj policiji", saopštio je Kfor.

Cilj vežbe bio je uvežbavanje nivoa spremnosti u upravljanju vanrednim situacijama i primenjivim procedurama komande i kontrole i komunikacija.

U saopštenju se navodi da se zajednički poduhvat sastojao od teorijskih i praktičnih testova i realnih simulacija kontrole mase i nereda u italijanskoj bazi karabinijera KFOR-a u Prištini, a učestvovalo je više od 100 učesnika.

U saopštenju se napominje da je misija KFOR-a pod vođstvom NATO da garantuje sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve građane na Kosovu, kako to nalaže Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

KFOR je, kako se navodi, spreman da usvoji bilo kakvu potrebnu meru da Kosovo bude bezbedno, u koordinaciji sa kosovskom policijom i Euleksom, u korist svih zajednica na Kosovu.Ostale vesti

U Zubinom Potoku postavljena cisterna sa dezinfekcionim sredstvom
U centru Zubinog Potoka postavljena je cisterna sa koje građani mogu uzeti sredstvo za dezinfekciju.
  • 07.04.2020
Štrpce: Dobrovoljna akcija „Dajte krv“
Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana 8. i 9. aprila, u terminu od 09:00 do 13:00 časova u Štrpcu, u saradnji sa Zavodom za transfuziju iz Gračanice i Kosovske Mitrovice, kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim sekretar Crvenog krsta iz Štrpca Ivica Pužić.
  • 06.04.2020
Vučić: Na Kosovo upućeno 248 kamiona robe
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da je u prethodnih nekoliko dana na Kosovo upućeno 248 kamiona sa robom i dodao da tamo nema nestašice proizvoda.
  • 06.04.2020
Hleb za ugrožene od trgovca iz Gračanice
Trgovac iz Gračanice Igor Aritonović dostavljaće narednih mesec dana hleb, uz pomoć volontera, ugroženim porodicama. Osnovna životna namirnica će danas biti podeljena stanovnicima Kontejnerskog naselja u Gračanici i naselja Bergen u Ugljaru.
  • 06.04.2020
Dostava hrane i lekova na biciklima
Video klip o distribuciji hrane na biciklima koji su osmislili članovi NVO Mlada aktivna Gračanica osvojio je treće mesto na takmičenju „Hakuj krizu na Kosovu“. „Naša ideja proglašena je najboljom u oblasti „Budućnost poslovanja i ekonomije“, kaže za RTV Kim Petar Đorđević.
  • 06.04.2020
Kosovski Trust za jedan dan izgubio 12,8 miliona evra
Kriza na globalnim finansijskim tržištima, zbog pandemije koronavirusa, uticala je i na novac kosovskih poreskih obveznika koji se čuvaju u Fondu penzijske štednje. Za samo jedan dan, Fond je izgubio više od 12,8 miliona evra investicija, prenosi Koha Ditore.
  • 06.04.2020