Vesti
Društvo

Kfor donirao opremu Radio Goraždevcu

Vrednu opremu za potrebe Tv produkcije Radio Goraždevca glavnom i odgovornom uredniku Darku Dimitrijeviću, uručio je komandant Kfor-ove regionalne komande zapad Frančesko Maiorelo.

Kfor donirao opremu Radio Goraždevcu
Primopredaja opreme (Foto Radio Goraždevac)

Jednu profesionalnu kameru uz prateću audio opremu je obezbedila Kancelarija italijanskog Kfor-a za civilno-vojnu saradnju (CIMIC), regionalne komande zapad.

Primopredaji su pored pripadnika italijanskog Kfor-a prisustvovali i direktorka za kulturu, omladinu i sport u opštini Peć Dženet Sika, predstavnik srpske zajednice u opštini Peć Miloš Dimitrijević i direktori osnovne i srednje škole u Goraždevcu Milan Anđelković i Žarko Portić.

Glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević zahvalio je komandantu Kfor-a i kancelariji CIMIC-a na realizaciji ovog važnog projekta koji će poboljšati tehničke kapacitete ove medijske kuće.

“Hvala vam na ovakvoj vrsti podrške koja je veoma značajna za Radio Goraždevac, koji je jedini medij na srpskom jeziku u ovom regionu. Italijanski Kfor i Radio Goraždevac su realizovali brojne projekte i u prošlosti ali je ovaj veoma značajan, samim tim što povećava naše tehničke kapacitete, a mojim kolegama olakšava posao”, rekao je Dimitrijević.

Italijanski Kfor od svog dolaska 1999. godine više puta je podržao Radio Goraždevac kroz projekte podizanja tehničkih kapaciteta. U sklopu Radio Goraždevca od 2009. godine funkcioniše mala TV produkcija i veb sajt. Kao jedini medij na srpskom jeziku u Pećkom okrugu, ovaj medij je od svog osnivanja u novembru 1999. godine, hroničar svih događaja u srpskim sredinama.Ostale vesti

Nemačka ukinula karantin za putnike sa Kosova
Nemačka vlada je zbog poboljšanja epidemiološke situacije olakšala putničke aranžmane iz nekoliko zemalja, sa liste visoko rizičnih zemlja uklonila je Kosovo, Severnu Makedoniju, Srbiju, Crnu Goru i još nekoliko zemalja.
  • 15.05.2021
Miletova polja divljeg luka na 1.800 metara nadmorske visine
Mile Veljković iz Sevca (opština Štrpce) od 1967. godine priprema biljne preparate na bazi meda. Kako je kazao, dok su drugi kupovali cigarete i piće, on je kupovao knjige o raznim biljkama koje danas bere i tretira, kako bi pomogao raznim ljudima.
  • 15.05.2021
OG: Poljoprivrednici dobili opremu za proizvodnju i skladištenje maline

Desetoro poljoprivrednika sa područja opštine Gračanica dobilo je neophodnu opremu za proizvodnju i skladištenje maline. "Plan nam je da podstaknemo i povećamo poljoprivrednu proizvodnju", rekao je predsednik opštine Srđan Popović.

  • 14.05.2021
Svega ima sem kupaca

Na Zelenoj pijaci u Gračanici meštani ove lokalne samouprave, ali i drugih opština na Kosovu, mogu nabaviti sveže voće i povrće, kao i rasade parike, paradajza, kupusa i lubenice. Prodavci nisu zadovoljni pazarima, ističu da je kupaca sve manje.

  • 14.05.2021
Ivan Zaporožac novi načelnik ŠU na Kosovu

Ivan Zaporožac doskorašnji direktor OŠ "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici, preuzeo je funkciju načelnika Školske Uprave za Kosovo i Metohiju, saznaje RTV Kim.

  • 13.05.2021
Digitalni zeleni sertifikat za lakša putovanja

Od danas, svi građani Republike Srbije, mogu preuzeti Digitalni zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida-19 i rezultatima različitih testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2.

  • 12.05.2021