Vesti
Društvo

KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu

Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Osojane (Foto Radio Goraždevac)

Primopredaji su prisustvovali komandant KFOR-a Zapad pukovnik Marko Javarone, zamenik gradonačelnika opštine Istok, Ali Nimanaj, direktorka ambulante u Osojanu Dragana Pantić i CIMIC tim.

Zamenik gradonačelnika i direktorka ambulante u Osojanu izrazili su zahvalnost na dobijenom sistemu, navodeći da je koristan ne samo za smanjenje zagađenja vazduha, već i za smanjenje troškova električne energije i, pre svega, za garantovanje stalno dostupne energije, čak i u slučaju ponovljenih prekida u elektroenergetskoj službi zbog starosti lokalne infrastrukture.

Ovaj projekat je od posebnog značaja jer, pored povećanja korišćenja obnovljive energije, podržava i zdravstveni sektor i sektor etničkih manjina, s obzirom na to da selo Osojane naseljava srpska zajednica.

Italijanski kontingent misije KFOR, završetkom svojih projekata civilno-vojne saradnje, nastaviće da obezbeđuje ispunjenje zadatka misije prema diktatu rezolucije 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija iz 1999. godine, kako bi se garantovala sloboda kretanja i i bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu.Ostale vesti

Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022