Vesti
Društvo

KESCO: Nove tarife za struju se obračunavaju posle 9. februara

Februarski računi za struju koje je distribuirao KESCO izazvali su nezadovoljstvo potrošača, stvarajući i neizvesnost o tome kako je rađen obračun za ovaj mesec.
KESCO: Nove tarife za struju se obračunavaju posle 9. februara
Kosovo B (Foto Kim)

Rudina Heroi Puka, direktorka Odeljenja za korisničku podršku, tarife i regulatorne poslove u KESCO-u, objašnjava da se februarske fakture obračunavaju po staroj ceni do 9. februara, a nakon tog datuma se fakturišu sa novim cenama prema odluci RUE-a.

Prema njenim rečima, mesečna potrošnja je podeljena na dva dela i to je posledica globalne energetske krize koja je zahvatila Kosovo.

„Kao što smo ranije najavljivali tokom 2021. godine, ceo svet a i mi smo pogođeni energetskom krizom. Uvozne cene bile veoma visoke i to je dovelo do vanredne revizije tarifa. Po završetku vanredne revizije tarifa, nove tarife su odmah stupile na snagu i to je dovelo do komplikacije situacije“.

„Obračun tarifa u toku ovog meseca vrši se pre 9. februara i posle 9. februara, kada su tarife stupile na snagu. To znači da se mesečna potrošnja deli na dva dela, pre 9. februara koji se obračunava po starim tarifama i posle 9. februara koji se obračunava po novim tarifama. Blok, koji je stupio na snagu 9. februara, počinje da se obračunava od nule za potrošnju koja se obračunava nakon ovog datuma“, rekla je danas u emisiji „Dobro jutro Kosovo“ Radio Televizije Kosova.Ostale vesti

Preko Metohije do Gazimestana
Retki su mladi iz centralne Srbije, a naročito iz Beograda koji imaju želju da samoinicijativno organizuju putovanje do srpskih sredina u Metohiji. Oni koji žele da dođu, teško da će naći informacije gde mogu da odsednu, naprimer, u Goraždevcu.
  • 27.06.2022
Program Vidovdanskih svečanosti nastavljen je održavanjem Vidovdanske svečane sednice Skupštine grada Priština. Obeležili su je tradicionalna igra i pesma, ali i dodela priznanja najzaslužnijim pojedincima i ustanovama.
  • 27.06.2022
Svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar u Mitrovici
U Kosovskoj Mitrovici je svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar koji se nalazi u blizini hrama Svetog Dimitrija.
  • 27.06.2022
Pošta Srbije počinje izdavanje vaučera za godišnji odmor
Pošta Srbije počela je sa izdavanjem 200.000 vaučera za putovanja u Srbiji nakon što je Vlada Srbije danas usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapredjenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije za 2022. godinu.
  • 27.06.2022
Heroji u doba koronavirusa: Gračanicu najviše posećuju strani turisti
Institucije u Prištini nisu zainteresovane za saradnju sa srpskim umetnicima i kulturnim stvaraocima, rekao je u emisiji Heroji u doba koronavirusa direktor “Galerije umetnosti Priština”, sa sedištem u Gračanici Nebojša Jevtić. Ova ustanova koja na Kosovu funkcioniše u sistemu Republike Srbije, godišnje, prema rečima Jevtića, organizuje oko deset raznih izložbi.
  • 27.06.2022
Maturanti u Gračanici polagali test iz maternjeg
Maturski ispit iz Srpskog jezika kojim se obeležava završetak osnovnog obrazovanja i čiji su rezltati preduslov za upis u srednje škole, polagali su danas osmaci u Gračanici. Većina učenika sa kojima smo razgovarali planira da upiše srednju Medicinsku školu.
  • 27.06.2022