Vesti
Društvo

Keljani: Nijedan policajac nije zaražen koronavirusom

Portparol kosovske policije Baki Keljani rekao je da nijedan pripadnik kosovske policije nije zaražen koronavirusom, prenosi Kljan Kosova.
Keljani: Nijedan policajac nije zaražen koronavirusom
Baki Keljani (Foto Klan Kosova)

Keljani je u direktnom uključenju za Klan Kosova izjavio da je policajcima koji su bili na granici preporučeno da se izoluju.

"Kosovska policija izdala je operativnu policijsku naredbu protiv koronavirusa. Policija je odmah preduzela mere zaštite svih policajaca, posebno onih na granici, uključujući i pripadnike koji se nalaze na aerodromu. Isporučene su maske i rukavice, ali su dezinfikovani i svi granični prelazi uključujući policijske objekte.", naveo je on.

Keljani je dodao da nema podataka o tome da je neki policajac zaražen koronavirusom.

"Bilo je policajaca koji su došli iz Preševa ili sa lokacija izvan Kosova. U tim slučajevima sugerisano im je da se izoluju kako bi se pridržavali pravila", rekao je Keljani.Ostale vesti

Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
  • 31.03.2020
Šivenje maski, humani gest tokom epidemije
Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.
  • 31.03.2020
Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020
Počelo letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počelo je tokom noći pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Time je noć "skraćena", a dan produžen za 60 minuta, posle zimskog računanja vrmena.
  • 29.03.2020
Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje noćas pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.
  • 28.03.2020
KM: Fakultet tehničkih nauka otpočeo izradu vizira
U laboratoriji za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otpočela je izrada zaštitnih vizira koji će biti namenjeni medicinskom osoblju. Dekan Fakulteta tehničkih nauka dr Nebojša Arsić istakao je da "Fakultet kao društveno odgovorna institucija uvek stoji na raspolaganju široj zajednici".
  • 28.03.2020