Vesti
Društvo

Keljani: Nijedan policajac nije zaražen koronavirusom

Portparol kosovske policije Baki Keljani rekao je da nijedan pripadnik kosovske policije nije zaražen koronavirusom, prenosi Kljan Kosova.
Keljani: Nijedan policajac nije zaražen koronavirusom
Baki Keljani (Foto Klan Kosova)

Keljani je u direktnom uključenju za Klan Kosova izjavio da je policajcima koji su bili na granici preporučeno da se izoluju.

"Kosovska policija izdala je operativnu policijsku naredbu protiv koronavirusa. Policija je odmah preduzela mere zaštite svih policajaca, posebno onih na granici, uključujući i pripadnike koji se nalaze na aerodromu. Isporučene su maske i rukavice, ali su dezinfikovani i svi granični prelazi uključujući policijske objekte.", naveo je on.

Keljani je dodao da nema podataka o tome da je neki policajac zaražen koronavirusom.

"Bilo je policajaca koji su došli iz Preševa ili sa lokacija izvan Kosova. U tim slučajevima sugerisano im je da se izoluju kako bi se pridržavali pravila", rekao je Keljani.Ostale vesti

Vlasta Cenić: Sve je u jeziku, dijalekat je naša lična karta
Profesor srpskog jezika i književnosti i jedan od najpoznatijih pisaca za decu i pesnika koji stvaraju na prizrensko - timočkom dijalektu Vlasta Cenić održao je u Domu kulture "Gračanica" književni čas. On je, kazujući poeziju, prisutnima ispričao priču u stihovima o svom rođenju, porodici i životu. 
  • 27.03.2023
Akcija čišćenja crkvene porte i groblja u selu Smać kod Prizrena

Uz blagoslov paroha prizrenskog jereja Jovana Radića, grupa meštana iz sela Smać, Srbica, Zoić i Novake okupila se juče u Smaću kako bi očistili portu crkve Sv. Ilije koja je minirana 1999. godine. Kao i groblje na kojima su sahranjeni njihovi bližnji, a čiji su spomenici skoro svi polomljeni i oskrnavljeni.

  • 26.03.2023
Gračanica: Radionica za programiranje za učenike viših razreda osnovnih škola
U Interaktivnom multimedijalnom centru smeštenom u zgradi Narodne biblioteke u Gračanici održava se radionica za programiranje. Podeljeni u devet grupa, učenici sedmog i osmog razreda, izrađuju projekte koje će predstaviti na kraju ove obuke u junu.
  • 25.03.2023
Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023