Vesti
Društvo

KEDS: Hitna investicija u Čaglavici

"Investicija u Čaglavici je hitna, pošto je trafo bio u lošem stanju, dok su oštećena stanica i niski napon predstavljali trajni rizik, posebno tokom sezone padavina", rečeno je iz KEDS-a u pisanoj izjavi za RTV Kim povodom učestalih restrikcija struje i radova na mreži u Čaglavici.
KEDS: Hitna investicija u Čaglavici
Ilustracija (Foto Kim)

Portparol KEDS-a Viktor Bužalja ističe da ova kompanija "nastavlja sa kapitalnim investicijama u distributivnoj mreži ka svakom korisniku, dodajući da su prioriteti investicije na lokacijama gde je potreba za poporavkama urgentna".

“Zato je (u Čaglavici) investirano u gradnju nove baze, novog trafoa, zamene bandera u blizini trafoa, ali takođe i novog transformatora, kako bi se sprečilo preopterećenje postojećeg transformatora. Ova investicija isključiće dalje postojanje napred pomenutih rizika”, naveo je on, dodavši da "KEDS ima intenzivan investicioni plan za ulaganja širom Kosova, te je do sada investirano oko 120 miliona evra".

“Pored kapitalnih investicija u mreži, KEDS ima i terenske ekipe koje održavaju mrežu i hitno intervenišu kada situacija predstavlja pretnju po građane. KEDS, takođe, interveniše i na banderama da momentalno spreči incident, dok se ne sačini konačan plan sanacije", saopštio je Viktor Bužalja.

On nije odgovorio na naše pitanje koliko će još dana trajati radovi i isključenja u Čaglavici.Ostale vesti

Tradicija i muški potomci ispred zakonskih prava žena na nasledstvo
Zakon o nasleđivanju ženama i muškarcima daje jednaka nasledna prava. U praksi, tradicionalni običaji na Kosovu daju prednost muškom potomstvu u odnosu na žensko, ukazali su građani koji su na portalu Radio Goraždevca odgovarali na pitanja u vezi sa ovom temom.
  • 07.12.2022
Kosovo: Za dve nedelje dva ubistva i pet silovanja žena

“Prema statistikama, u 70 odsto slučajeva ubistva žena koje je počinio član porodice je korišćeno vatreno oružje”, istakao je šef OEBS-a na Kosovu Majkl Devenport na okruglom stolu o bezbednosti i pristupu pravdi za žrtve nasilja u porodici koji je organizovala ova misija u okviru obeležavanja 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja.

  • 07.12.2022
Šubarićeva najavila sanaciju Stefanove ulice u Čaglavici
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić obišla je Čaglavicu i najavila sanaciju Stefanove ulice, koja je u proteklom periodu u pojedinim delovima raskopana i oštećena usled različitih radova, o čemu je Radio Kim nedavno izveštavao.
  • 07.12.2022
Počele pripreme za popis stanovništva, opštinama predstavljeni zadaci
Predstavnici Agencije za statistiku Kosova (ASK) su u okviru priprema za organizaciju popisa stanovništva 2023. godine održali konsultativni sastanak sa opštinskim liderima i predstavnicima lokalnog nivoa na Kosovu.
  • 06.12.2022
Nezaposlenost, nepoznavanje i nepoštovanje prava problemi manjina u opštini Gračanica

Pored Srba, u opštini Gračanica žive i Albanci, Romi, Aškalije, Egipćani i Goranci. Najveći problemi zajednica koje su u ovoj lokalnoj samoupravi manjinske jesu nezaposlenost, te nepoznavanje i nepoštovanje njihovih prava, ocenjeno je na debati “Položaj i problem manjinskih zajednica na teritoriji opštine Gračanica” održanoj u Medija centru u Čaglavici.

  • 06.12.2022
Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović rekao je da institucije u Prištini ne žele da sarađuju na rasvetljavanju slučajeva nestalih lica na Kosovu i Metohiji.
  • 06.12.2022