Vesti
Društvo

KEDS apeluje na uštedu električne energije

Usled niskih temperatura i pojačanog korišćenja električne energije došlo je do preopterećenja mreže i pregrevanja opreme, čime je ugroženo stabilno snabdevanje strujom, saopšteno je iz KEDS-a.
KEDS apeluje na uštedu električne energije
Ilustracija (Foto Kim)

"KEDS je tokom godina kontinuirano investirao u modernizaciju mreže i njeno održavanje, proširujući linije za snabdevanje i ojačavajući postojeće, ali trenutna potražnja premašuje dizajn električne mreže na nekim lokalitetima", navodi se u saopštenju KEDS-a.

Iz KEDS-a apeluju na maksimalnu uštedu energije.

„Na mestima gde je to moguće potrošači bi trebalo da se greju alternativnim oblicima, jer bi to u velikoj meri olakšalo normalan rad mreže. Istovremeno, mobilizacija KEDS-a je maksimalna tako da se eventualna neočekivana situacija što pre izbegne“, navodi se u saopštenju KEDS-a.Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021
Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021