Vesti
Društvo

Karadžić: Apelujem na uzurpatore da se isele

Uzurpatori koji se ne budu iselili iz stambenih objekata u Novon Badovcu i naselju Padalište neće imati pravo da konkurišu za stanove koje će deliti Opština Gračanica, kaže Ljubinko Karadžić.
Karadžić: Apelujem na uzurpatore da se isele
Ljubinko Karadžić (Foto Kim)

Gostujući u emisiji Uz jutarnju kafu, predsednik Privremenog organa Opštine Priština Ljubinko Karadžić rekao je da je uzurpacija stambenih jedinica u Novom Badovcu i u naselju Padalište izvršena još 2011. godine. Za ovaj problem okrivljuje prethodnu vlast.

„Predhodna vlast nije bila zainteresovana da reši taj problem. Oni su, prema mojim izvorima, čak i ohrabrivali ljude da se usele u te kuće“, istakao je Karadžić.

Karadžić obavlja dužnost predsednika Privremenog organa Opštine Priština tačno godinu dana. On ističe da je sa rešavajnem problema uzurpacije stambenih jednica u Novom Badovcu i na Padalištu krenuo odmah po preuzimanju dužnosti.
 
„U oktobru prošle godine smo formirali komisiju i raspisali konkurs. Problem čeka na rešenje godinu dana da bi stanove dobili oni kojima su najpotrebniji. To su ljudi koji žive u kontejnerskom naselju i raseljena lica. Nekoliko puta je komisija tražila i dodatnu dokumentaciju kako bi smo bili sigurni ko zaista treba da dobije kuću ili stan“, rekao je Karadžić.

Na pitanje na koj način rukovodstvo planira da reši problem uzurpacije, Karadžić je rekao da će se strogo držati zakona i da postoje zakonske odredbe koje sve to regulišu.

„Poručujem onima koji su uzurpirali stambene jedinice, a ne planiraju da se isele, da to učine. Mnogo je bolje da izađu, čak iako smatraju da imaju pravo na kuće i stanove, jer tako će steći pravo da konkurišu za neke druge stambene jedinice, koje, recimo, dodeljuje i opština Gračanica“, poručuio je Karadžić.

U naselju Padalište i u Novom Badovcu ima 90 stambenih jedinica koje su namenjene raseljenim, interno raseljem i socijalno ugroženim licima. Prema njegovim rečima, legalni korisnici stanova uskoro bi trebalo da se usele. Karadžić nije precizirao datum njihovog useljenja.Ostale vesti

SPC: Patrijarh Porfirije uputio podršku srpskom narodu na Kosovu
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je večeras "snažnu poruku podrške" srpskom narodu na Kosovu, posle molebana u hramu Svetog Save na Vračaru.
  • 29.05.2023
Vladika Teodosije u Zvečanu služio moleban

Vladika raško-prizrenski Teodosije služio moleban za mir u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, a potom u porti razgovarao sa narodom.

  • 29.05.2023
Zubin Potok: Meštani se razišli, novo okupljanje sutra
Meštani Zubinog Potoka koji su bili okupljeni ispred lokalne samouprave u ovom mestu su se razišli, potvrdio je za Kim radio predsednik GI "Za Zubin Potok" Milija Biševac.
  • 29.05.2023
BIRODI: Kosovo „nadtema“ u srpskim medijima u prethodnih šest meseci

Pitanje Kosova bilo je "nadtema" u informativnim programima televizija RTS, Pink, Hepi, B92, Prva i N1, gde je zauzelo gotovo trećinu ukupnog programa, pokazali su rezultati monitoringa Biroa za društvena istraživanja (BIRODI).

  • 29.05.2023
Roditelji obavešteni da se na severu Kosova prekida nastava za decu
Školske vlasti na severu donele su odluku da obustave nastavu u svim školskim ustanovama usled novonastale situacije, odnosno prisustva specijalnih jedinica Kosovske policije. Kao razlog naveli su zabrinutost roditelja i rizik po bezbednost dece. 
  • 28.05.2023
U Beogradu pronađen nestali mladić iz Kosovskog Pomoravlja
Ivan Ristić (17) iz sela Strezovce u opštini Kosovska Kamenica, koji se izgubio u petak u Beogradu, danas je pronadjen živ i zdrav u srpskoj prestonici.
  • 28.05.2023