Vesti
Društvo

Karačevo: Protest stanovnika protiv ulaska srpske žandarmerije

Stanovnici Karačeva protestovali su danas protiv ulaska srpske žandarmerije u to selo.
Karačevo: Protest stanovnika protiv ulaska srpske žandarmerije
Detalj sa protesta (Foto Kosovo pres)

Kako je javila prištinska Koha, meštani Karačeva su istakli transparente sa natpisima „Kosovo nema zemlju da poklanja ikome“, „Srpska žandarmerija da ne provocira na teritoriji Kosova“, „Srbija da prestane sa provokacijama protiv naroda Kosova“.

Kako se navodi, protestu se odazvao mali broj stanovnika, uprkos činjenici da ih je najavila lokalna zajednica Karačeva i pozvala sve građane Kosova da učestvuju.

U petak, 7. avgusta srpska žandarmerija je zajedno sa KFOR-om patrolirala, što je naišlo na negodovanje kosovskih Albanaca.Ostale vesti

Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020
Obustavljeno rušenje škole u Drajčićima
Radovi su obustavljeni i škola neće biti srušena, objavio je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić na svom Tviter nalogu.
  • 23.09.2020
Promocija proizvoda srpskih proizvođača u Prištini
NVO Aktiv poslednjih dana vrši promociju proizvoda tridesetak registrovanih srpskih proizvođača sa Kosova po ugostiteljskim objektima u Prištini. Ideja je da se približe zajednice i stvori poslovna veza između Srba i Albanaca koji ovde žive, kažu iz organizacije.
  • 22.09.2020
Gračanica: Svečana akademija povodom Dana opštine

„Gračanica ima počasno mesto na mapi Srbije i mi moramo opravdati časno ime koje su za nas izvojevali naši preci“, poručio je predsednik ove lokalne samouprave Srđan Popović na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine.

  • 21.09.2020
Đaci nakon duže pauze ponovo u školskim klupama
Iako je školska godina za đake na Kosovu počela 1. septembra nastavom „na daljinu“, danas su dvorišta osnovnih škola „Kralj Milutin“ u Gračanici i „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu, ponovo ispunjena dečijom grajom. Đaci su vidno uzbuđeni i radosni zbog povratka u klupe.
  • 21.09.2020