Kante pune smeća. Ponovo problemi sa licencama komunalaca

Skoro dve nedelje, Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ ne iznosi smeće iz dvorišta meštana. Meštani su razočarani, a u tom preduzeću koje funkcioniše u okviru PO Priština nas upućuju na kosovsku opštinu Gračanica.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto Kim)

U dvorištima meštana Gračanice iz dana u dan se sakuplja sve više smeća, a nadležni ne daju objašnjenja zašto ga komunalci ne iznose.

Direktor JKP „Komunalac“ Dragan Stević nije hteo da iznosi informacije o tome, već nas je uputio na direktora javnih službi u opštini Gračanica Vladicu Trajkovića.

Trajković, međutim, kaže da je Opštini Gračanica iz Ministrastva za životnu sredinu u Vladi Kosova rečeno da na lokaciji na Padalištu koja je pretvorena u deponiju više nije dozvoljeno da se iznosi smeće i da će ona biti pretvorena u zaštićenu zonu, tačnije nacionalni park. Trajković je za RTV Kim rekao da je opština dobila nalog da deponiju na Padalištu ugasi. Za to vreme se traži rešenje, uverava Trajković.

„Angažovali smo privatnu kompaniju koja je smeće sa Padališta nosila za Obilić . „Komunalac“ nema licencu za to. „Komunalac“ već oko 7 do 8 dana ne iznosi smeće i zbog toga smo se mi dogovorili sa kompanijom „Pastrimi“ koja ima licencu na teritoriji Opštine Gračanica, da u toku ove nedelje očisti smeće ljudima, da se ne bi gomilalo po dvorištma“, rekao je Trajković u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Uprkos tome što nema licencu, Komunalac je do sada redovno iznosio smeće, a meštani su za to plaćali usluge od 450 dinara na mesečnom nivou. To smeće bi potom iz albanske kompanije „Pastrimi“, koja ima licencu, odvozili na deponiju u Obiliću.

Međutim, Trajković napominje da će građani od sada „račune plaćati onima koji budu vršili usluge iznošenja đubra“.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane