Vesti
Društvo

Kancelarija za KiM: Prekinut protest u Vrbovcu

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Ivan Vujić obišao je Vitinu i razgovarao sa meštanima ove opštine koji su prethodnih dana protestovali zbog politike zapošljavanja u svojim mestima. Kako je saopšteno, nezadovoljni su tokom višesatnog razgovora izneli probleme sa kojima se susreću, a dogovoreno je da u narednih mesec dana obustave proteste.
Kancelarija za KiM: Prekinut protest u Vrbovcu
Razgovor pomoćnika direktora Kancelarije za KiM Ivana Vujića sa meštanima u Vrbovcu (Foto Kancelarija za KiM)

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju napominju da im je važno da saslušaju probleme Srba na Kosovu i pomognu tamo gde mogu.

"Danas sam punih sedam sati razgovarao sa meštanima Vitine, njih 82 mi je iznelo svoje viđenje aktuelne situacije u opštini, probleme sa kojima se sreću, a čuli smo i određene sugestije kako da te probleme prevaziđemo", navodi se u saopštenju pomoćnika direktora Kancelarije za KiM Ivana Vujića.

Dodaje se da ima problema koji traju i deceniju i duže, te da se neke stvari ne mogu rešiti ni preko noći, niti odjednom.

"Mi smo zamolili naše sugrađane da nam daju mesec dana da sagledamo kompletnu situaciju, proverimo njihove navode i potražimo rešenje, tako da su nam oni obećali da u narednih mesec dana neće biti novih protesta, dok Kancelarija ne proveri navode koji su izneti na današnjem sastanku", istakao je Vujić.

On se, kako se dalje navodi, zahvalio meštanima Vitine na razgovoru i pozvao ih da i ubuduće probleme rešavaju razgovorom i mirnim putem, a ne blokadom institucija, jer se, kako navode, time ništa ne postiže.

Podsetimo, šezdesetak meštana blokiralo je prethodna četiri dana PO opštine Vitina koji se nalazi u Vrbovcu. Oni su tražili zaposlenje i pravednije upošljavanje u svojim sredinama.

Međutim, građani koji su prethodnih dana protestovali, danas iz raznih razloga nisu bili spremni da daju izjave za medije.Ostale vesti

Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022
Milorad Arlov: Uvek mora postojati način
"Želim svima koji žive na Kosovu i Metohiji, Srbima i Albancima, da žive mirno i dostojanstveno. Uvek mora postojati način da bude miran suživot. Mir je najvrednije što može da bude među svim narodima", rekao je predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu Milorad Arlov nakon vidovdanske liturgije u manastiru Gračanica.
  • 28.06.2022