Vesti
Društvo

Kancelarija za KiM najavila ulaganja u poljoprivredu

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM dr Zoran Bojović, u okviru „Dana otvorenih vrata Kancelarije za KiM“, sastao se danas sa privrednicima i poljoprivrednicima iz Kosovskog Pomoravlja u Domu kulture u Ranilugu. Cilj sastanka bio je jačanje privrednih aktivnosti i poljoprivrede na Kosovu i Metohiji.
Kancelarija za KiM najavila ulaganja u poljoprivredu
Sa sastanka u Ranilugu (Foto Puls)

U uvodnom delu izlaganja dr Zoran Bojović je rekao da će Država Srbija u narednom periodu uložiti značajna finansijska sredstva u privredu i poljoprivredu na Kosovu i Metohiji.

„Uskoro će početi gradnja fabrike za proizvodnju čipsa u Kosovskoj Vitini, a vrednost projekta je blizu pet miliona evra. Fabrika će zapošljavati stotinak radnika. Ujedno, otkupljivaće sav proizvedeni krompir u ovom kraju, kao i iz drugih delova Kosova i Metohije“, rekao je dr Bojović.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Branimir Stojanović izneo je ideje i predloge koje ovo ministarstvo razmatra za razvoj poljoprivrede.

„U planu je da poljoprivrednicima u svim većim srpskim sredinama na KiM obezbedimo hladnjače za skladištenje poljoprivrednih proizvoda, kao i njihov plasman u centralnoj Srbiji. Na ovaj način poljoprivrednici neće moći da budu ucenjivani od strane nakupaca“, kazao je Stojanović.

Privrednici i poljoprivrednici su izneli brojne probleme sa kojima se suočavaju, počev od plasmana svojih proizvoda u centralnoj Srbiji, pa do dobijanja podsticajnih sredstava za pokretanje proizvodnje.

Osim predstavnika Kancelarije za KiM, Ministarstva privrede i poljoprivrede RS, „Danu otvorenih vrata Kancelarije za KiM“ prisustvovali su i predstavnici privrednih i finansijskih subjekata u centralnoj Srbiji, kao i predsednici privremenih organa opština u Kosovskom Pomoravlju.Ostale vesti

Nov predmet za prvačiće
Od septembra đake prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet.
  • 25.05.2020
Gračanica: Počela isplata od 100 evra
Danas je počela isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili. U Gračanici ispred pošte nije primećen veliki broj ljudi. Sa druge strane, ispred Komercijalne banke zatekli smo meštane koji su došli da podignu pomoć, koja je u toku prošle nedelje uplaćena na račune penzionera i korisnika socijalne pomoći.
  • 25.05.2020
Psihološkinja Đurđica Kazić rekla je u emisiji „Slobodno srpski“ da je sasvim izvesno da će pandemija koronavirusa ostaviti određene posledice po psihičko zdravlje jednog broja ljudi.
  • 25.05.2020
Građani uhapšeni za vreme pandemije neće biti procesuirani
Svi oni građani koji su uhapšeni zbog kršenja uredbe Vlade Kosova da ograniči kretanje tokom pandemije neće biti procesuirani.
  • 24.05.2020
Deca sa KiM najzadovoljnija i najaktivnija
Deca sa Kosova i Metohije su najzadovoljnija svojim zdravljem, najzadovoljnija kvalitetom svog života i najviše fizički aktivna, rekla je dr Višnja Đorđić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, predstavljajući analizu zdravstvenih navika učenika osnovnih i srednjih škola u uslovima vanrednog stanja.
  • 24.05.2020
Isplata od 100 evra počinje sutra
Isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta idp.trezor.gov.rs počinje sutra, u ponedeljak 26. maja.
  • 24.05.2020