Vesti
Društvo

Kancelarija za KiM i PO opštine Peć podelili novogodišnje paketiće deci u Goraždevcu

Privremeni organ opštine Peć u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju podelio je novogodišnje paketiće deci u OŠ Janko Jovićević u Goraždevcu.
Kancelarija za KiM i PO opštine Peć podelili novogodišnje paketiće deci u Goraždevcu
Kancelarija za KiM i PO opštine Peć podelili novogodišnje paketiće deci u Goraždevcu (Foto Radio Goraždevac)

Predsednik PO opštine Peć Miloš Dimitrijević rekao je da su deca i ove godine obradovana paketićima uz pomoć Vlade Srbije i Kancelarije za KiM.

 

 

„Poklone je organizovala Kancelarija za KiM i Vlada republike Srbije zajedno sa nama. Mi smo to obezbedili da obradujemo decu Metohije. Kao i svake godine i ove godine deca nisu zaboravljena, da na blagi dan, na Božić imaju paketiće“, kazao je Miloš Dimitrijević

Na licima dece nakon dodele paketića mogao se videti osmeh i zadovoljstvo.

“Poklon ću da podelim sa sestrom, mamom, tatom, babom, dedom, ujkom i malom sestrom. Hvala puno ljudima koji su nam dali ovde poklone”.

“Dobili smo svašta, ja ću slatkiše da jedem zajedno sa sestrom”.

“Ja sam dobio jedan poklon za sebe i podeliću slatkiše sa svojom braćom”.

Poklone su dobila sva deca od 0 do 18 godina koja žive u Goraždevcu, Brestoviku, Belom Polju i Ljevoši.Ostale vesti

Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023
Vladika Grigorije: Veliki problemi zahtevaju velike ljude koji će ih rešavati
"Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali. A to je ono što me kao čoveka najviše boli", kazao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.
  • 22.03.2023
„Doručak sa gimnazijalcima“, prikupljanje novca za ekskurziju

Učenici i profesori prištinske Gimnazije sa sedištem u Lapljem Selu ponovo su pokrenuli akciju prikupljanja novca za svoje drugare čiji roditelji nisu u mogućnosti da plate matursku ekskurziju. U centru Gračanice, ispred opštine, postavili su štandove sa raznim i slatkišima, te napicima, od čije prodaje bi mogli da prikupe deo potrebnih sredstava.

  • 22.03.2023