Vesti
Društvo

Kampanja #NoKosovoUnesco – otvoren sajt

Kampanja srpskih vlasti protiv članstva samoproglašene države Kosovo u Unesko nastavljena je otvaranjem sajta nokosovounesco.com.
Kampanja #NoKosovoUnesco – otvoren sajt
Foto B92

Posle nekoliko mini filmova o zločinima albanskih terorista na Kosovu i Metohiji otvoren je internet portal na kom su predstavljene poruke mržnje koje se upućuju Srbima, uništene crkve, groblja, zapaljeni automobili.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je građanima Srbije da istinu o Kosovu i Metohiji šire na društvenim mrežama.

“Dok se o onome što je naše bude raspravljalo u Parizu, mi možemo da sedimo u toplini svojih domova i naivno verujemo da će istina sama pobediti, bez napora svakog od nas, a možemo da preduzmemo nešto, ma kako nam to nešto malo izgledalo“, naveo je Nikolić.Ostale vesti

Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021