Vesti
Društvo

Kamenica odsečena od sveta: Voda odnela dva mosta, trafo i dalekovode

Više od tri hiljade ljudi u multietničkoj opštini Kamenica od jutros je bukvalno odsečeno od sveta nakon rušenja dva mosta u selima Ajnovce i Močare zbog nabujale Krive reke.
Kamenica odsečena od sveta: Voda odnela dva mosta, trafo i dalekovode
Urušeni most iznad Krive reke (Foto RTV Puls)

Sinoć je u bujicama srušena i trafostanica u selu Berivojce, a palo je i više dalekovoda, zbog čega je polovina stanovnika ostala bez struje i vode.

Potpredsednik opštine Kamenica Bojan Stamenković kaže za RTV Puls da se danas očekuje odluka lokalne samouprave o tome da li će biti proglašena vanredna situacija.

„Činimo sve što možemo, ali budžet opštine Kamenica je isuviše mali da suštinski pomogne ljudima u ovoj situaciji“, kaže Stamenković.

Najteže je starijim i bolesnim osobama koje više ne mogu da odu do Doma zdravlja da prime infuziju i dobiju lekove.

Posebno je kritično u selu Močare, gde je nakon rušenja mosta na Krivoj reci blokirano više od 200 Srba, koji su ostali bez struje, vode, lekova i hrane.Ostale vesti

Vodovod: Nove restrikcije zbog problema u prečišćavanju
Regionalna kompanija „Vodovod“ saopštila je da je na snazi redukovano vodosnabdevanje u više opština na Kosovu, a meštani Gračanice vodu neće imati u periodu od 11 do 16 časova.
  • 27.01.2021
Ugljare nakon novih poplava: „Ne treba nam hleb i sok, već rešenje“
Desetak domaćinstava u Ugljaru poplavljeno je po drugi put u roku od mesec dana. Meštani su ogorčeni na lokalnu vlast koja, kako ističu, ne preduzima ništa da reši dugogodišnji problem sa ispusnim kanalima iz kojih se sliva voda u njihova dvorišta. Iz opštine poručuju da ne mogu ništa da reše bez Ministarstva infrastrukture.
  • 27.01.2021
U Kuzminu se ponovo izlila reka Drenica
U Kuzminu, mestu pored Kosova Polja, reka Drenica se ponovo izlila i preti da poplavi domaćinstva koja su početkom januara već bila zahvaćena vodom.
  • 26.01.2021
Odbor za pomoć KiM obezbedio paketiće za mališane u Osojanu
Svetosavski paketići, koje je obezbedio Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, biće podeljeni sutra, na dan Svetog Save, deci predškolskog i školskog uzrasta OŠ “Radoš Tošić” u Osojanu u opštini Istok.
  • 26.01.2021
Još uvek se procenjuje šteta od poplava
Usled obilnih padavina koje su pre dve nedelje prouzrokovale poplave, šteta u domaćinstvima još uvek nije procenjena, dok je privreda na teritoriji opštine Gračanica pretrpela štetu od 2,5 miliona evra, rekao je na sednici Odbora za zajednice direktor Odeljenja javnih službi Vladica Trajković. Predstavnici Srba u institucijama obećavaju pomoć poplavljenim područjima. 
  • 26.01.2021
Zvečan: Prikupljeno 197.000 dinara za lečenje Darije i Nataše
Na humanitarnom bazaru održanom u Zvečanu u cilju prikupljanja sredstava za lečenje Darije Antović iz Zvečana i Nataše Stojanović iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica, sakupljeno je 197.000 dinara.
  • 26.01.2021