Vesti
Društvo

Kamenica odsečena od sveta: Voda odnela dva mosta, trafo i dalekovode

Više od tri hiljade ljudi u multietničkoj opštini Kamenica od jutros je bukvalno odsečeno od sveta nakon rušenja dva mosta u selima Ajnovce i Močare zbog nabujale Krive reke.
Kamenica odsečena od sveta: Voda odnela dva mosta, trafo i dalekovode
Urušeni most iznad Krive reke (Foto RTV Puls)

Sinoć je u bujicama srušena i trafostanica u selu Berivojce, a palo je i više dalekovoda, zbog čega je polovina stanovnika ostala bez struje i vode.

Potpredsednik opštine Kamenica Bojan Stamenković kaže za RTV Puls da se danas očekuje odluka lokalne samouprave o tome da li će biti proglašena vanredna situacija.

„Činimo sve što možemo, ali budžet opštine Kamenica je isuviše mali da suštinski pomogne ljudima u ovoj situaciji“, kaže Stamenković.

Najteže je starijim i bolesnim osobama koje više ne mogu da odu do Doma zdravlja da prime infuziju i dobiju lekove.

Posebno je kritično u selu Močare, gde je nakon rušenja mosta na Krivoj reci blokirano više od 200 Srba, koji su ostali bez struje, vode, lekova i hrane.Ostale vesti

Iguman Janjić sa Federičijem o Kosovu
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić istakao je u objavi na Tviteru da je "Kfor značajan garant stabilnosti na Kosovu".
  • 17.01.2021
Protest ispred SANU zbog izjave Kostića o Kosovu
Ispred Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu je održan protestni skup stotinak građana zbog izjave njenog predsednika Vladimira Kostića o Kosovu. Oni su držali zastave Srbije i Rusije i zastavu s konturom Kosova i natpisom "Nema predaje".
  • 16.01.2021
Vladika Teodosije obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu
Eiskop raško-prizrenski Teodosije je juče obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu, dodelivši novčanu pomoć, hranu i higijenske pakete za 20 najugroženijih porodica, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.
  • 16.01.2021
Petković: Stigla pomoć narodu ugroženom poplavama na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je stigla pomoć srpskom narodu na Kosovu ugroženom poplavama, uprkos tome što je njemu onemogućen ulazak na Kosovo.
  • 15.01.2021
KP: Oprez u saobraćaju zbog poledice
Kosovska policija apeluje na učesnike u saobraćaju da budu pažljiviji u vožnji zbog poledice na putu uzrokovane poplavama i padom temperature.
  • 14.01.2021
Dostavljena oprema za bržu sanaciju štete od poplava
Talas poplava koje su pogodile Kosovo u srpskim sredinama zahvatio je 250 stambenih objekata kao i 250 hektara javnih površina, puteva i okućnica, a komisije za evidentiranje štete na terenu sagledavaju detalje plavljenja. 
  • 14.01.2021