Vesti
Društvo

K. Kamenica: Porodici Đokić stigli pilići

Pomoć koju su od predsednika Srbije Aleksandra Vučića zatražili pojedini Srbi sa Kosova tokom njegove posete Lapljem Selu počela je da se realizuje. U domaćinstvo Đokića iz sela Tomance kod Kosovske Kamenice stiglo je jato od 2 hiljade pilića.
K. Kamenica: Porodici Đokić stigli pilići
Negovan Đokić (Foto Kim)

Jato pilića je Negovanu i Slađani Đokić donirala Zadruga iz Azanja.

“Meni ovo mnogo znači jer ću da krenem sa ozbiljnijom proizvodnjom, planiram da napravim jednu malu farmu i inkubatorsku stanicu gde bih mogao da zaokružim ceo ciklus proizvodnje. Sa tim se može normalno živeti i opstati”, rekao je Negovan Đokić.

“Hteli bi da se zahvalimo Vladi Srbije i Aleksandru Vučiću, svim ljudima dobre volje i svakome ko hoće da nam pomogne jer ovo mnogo znači za naš dalji život i napredak. Imamo troje dece i želimo da ostanemo ovde“, kazala je Sunčica Đokić.

Dodeli pilića prisustvovao je i pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović.

“Ovo je jedan lep gest zemljoradničke zadruge i siguran sam da će pomoći našem privredniku gospodinu Đokiću. Ove aktivnosti će se nastaviti i za svaki dan mi imamo planirane aktivnosti, donacije koje stižu iz cele Srbije, a mi smo tu da pomognemo da se realizuje sve što je naš predsednik Aleksandar Vučić obećao”, kazao je Zoran Bojović.

Ovaj mali gest zadruge mnogo znači porodici Đokić, kazao je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica Slađan Jordanović.

“Ispred Privremenog organa Kosovske Kamenice želeo bih da se najpre zahvalim direktoru Zadruge Azanja koji je svojim malim gestom učinio mnogo za našeg domaćina. Na taj način je  povećao njegovu proizvodnju. Ovo je primer koji bi mi možda trebalo da zastupamo. Mi ćemo u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i Vladom Republike Srbije pokrenuti programe za razvoj poljoprivrede, da ovakvih primera bude što više“, kazao Jordanović.

Srbi sa Kosova su od predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom boravka u Lapljem Selu tražili različitu vrstu pomoći. Sve što je Vučić tada obećao, predstavnici lokalnih samouprava na Kosovu se poslednjih dana trude da ispune.Ostale vesti

Pasjane: Protest zbog zapošljavanja u Zdravstvenom centru
Ispred Zdravstvenog centra u Pasjanu kod Gnjilana održan je protest dvadesetak ljudi nezadovoljnih zbog odluke direktora ove ustanove dr Zorana Perića da ih ne primi u radni odnos.
  • 05.03.2021
KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021