Vesti
Društvo

Jovanu i Nikoli potrebna nova harmonika

Jovan i Nikola iz Parteša harmoniku su zavoleli od malih nogu, poslednjih godina nastupaju zajedno. Kako bi se usavršili i upisali višu Muzičku školi, potrebna im je nova harmonika, koja košta 6.000 evra.

Jovanu i Nikoli potrebna nova harmonika
Jovan i Nikola iz Parteša (Foto HO Kosovsko Pomoravlje)

Humanitarna organizacija Кosovsko Pomoravlje pokrenula je akciju prikupljanja novčanih sredstava kako bi braći Jovanu i Nikoli Stojković obezbedila nova harmonika.

Njihov rad i talenat nagrađen je na prestižnim takmičenjima širom Srbije. Obojica pohađaju nižu muzičku školu „Stevan Hristić“ u Partešu u klasi profesora Ljubomira Đorđevića.

Oni su među najboljim mladim harmonikašima u Srbiji. Za 12 godina porodica je sama kupila 4 harmonike. Njihov nivo usavršavanja sada zahteva profesionalni instrument koji roditelji ne mogu da im priušte.

Brojna priznanja na zidovima zajedničke sobe pokazuju koliko su ovi momci predani muzici. Već u detinjstvu su navikli na publiku i aplauze i imaju preko 30 nagrada.

Nikola i Jovan sviraju više od 3 sata svakoga dana i pripremaju se za srednju školu. Za upis na višu muzičku školu potrebna im je nova harmonika koja košta 6000 evra.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete da se braći Stojokvić kupi nova harmonika, novac možete donirati na sledeće račune:

Dinarski žiro račun kod Кomercijalne banke:

205-266929-36

Dinarski žiro račun kod Inteza banke:

160-6000000743964-30

INSTRUКCIJE ZA DONACIJE IZ INOSTRANSTVA
https://www.kosovskopomoravlje.org/wp-content/uploads/2020/06/PAYMENT_ORDERS_IN_EUR.pdf

Donacije putem PayPal
https://www.paypal.com/paypalme/kosovskopomoravlje

Svrha uplate: Za Stojkoviće

Humanitarna organizacija Кosovsko Pomoravlje
Кralja Petra bb, Parteš
GnjilaneOstale vesti

Kancelarija za KiM finansira uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči
Na zahtev meštana i opštine Orahovac u toku je uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči, sa izgradnjom parkinga i pristupnog stepeništa, koje finansira Kancelarija za KiM.
  • 26.07.2021
Malim virtuozima potrebna nova harmonika
Jovanu i Nikoli iz Parteša, koji spadaju među najbolje mlade harmonikaše sa Kosova, su potrebni novi instrumenti.
  • 26.07.2021
Na Kosovu Dan žalosti zbog 10 poginulih u nesreći u Hrvatskoj
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak za Dan žalosti u čast kosovskih građana koji su tragično izgubili život u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.
  • 26.07.2021
Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021