Vesti
Društvo

Jovanović: Odlaže se protest, dobili smo poziv iz ’’vrha’’ Srpske liste

Protest građana nezadovoljnih procesom zapošljavanja u institucijama koje se finansiraju iz budžeta Republike Srbije a koji je bio najavljen za sutra ispred PO opštine Priština je otkazan, potvrdio je za Radio Kim jedan od njegovih organizatora Igor Jovanović iz Lapljeg Sela.
Jovanović: Odlaže se protest, dobili smo poziv iz ’’vrha’’ Srpske liste
Igor Jovanović (Foto arhiva Kim)

Dan nakon što je najavio drugi po redu protest nezadovoljnih građana isped Privremenog organa opštine Priština sa sedištem u Gračanici, jedan od organizatora Igor Jovanović je isti i otkazao.

Razlog zbog kojeg sutra u 11.00 sati neće biti okupljanja ispred ove institucije je poziv iz "vrha" Srpske liste.

"Dobili smo poziv iz vrha Srpske liste da će razgovarati sa nezadovoljnim ljudima. Probaćemo da ukažemo na sve probleme koje imamo. Protest se samo odlaže", kazao je on.

Jovanović je dodao da će razgovor sa predstavnicima Srpske liste obaviti u petak. Međutim, on ne zna sa kim će iz "vrha" Srpske liste tačno razgovarati.

"Sekretarica je zvala, najavila je da će vrh Srpske liste da dočeka ljude u Raški, da razgovaraju sa njima. Nemam baš puno informacija", kazao je on.

Uprkos odlaganju protesta, Jovanović ističe da zahtevi građana ostaju isti. 

Podsetimo, prvi protest je održan zbog, kako su nezadovoljni tada naveli, netransparetnog procesa zapošljavanju u institucijama koje se finansiraju iz budžeta Republike Srbije.Ostale vesti

’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023
Stanari u Lapljem Selu dobili stambena rešenja
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić uručila je stambena rešenja porodicama koje žive u stambenim zgradama u Lapljem Selu, a koje na ista čekaju više od jedne decenije.
  • 26.01.2023