Vesti
Društvo

Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem

"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
Nedeljko Jovanović (Foto Kim)

"Hvala velikom broju ljudi koji sa svih strana dolaze iz svih naših srpskih zemalja ovde da bi smo proslavili i ovekovečili ovaj današnji dan koji je toliko bitan za sav srpski rod. Na neki način, svi smo mi pod tim nekim zavetom borbe, istrajnosti, ostvarivanja tih ciljeva, pobeda i pružanja maksimuma od sebe. Pre svega, da bi prvo lično mi, kao sportisti, bili zadovoljni, a samim tim i naše porodice, kako bi osvetlali naše poreklo. Naravno, posle toga i sav srpski rod", rekao je Jovanović.

On se prisetio trečeg mesta i bronzane medalje sa Svetskog prvenstva 1999. godine.

"Sećam se bitnih trenutaka, pogotovo 1999. godine kada se ovde dešavalo šta se dešavalo, imali smo Svetsko prvenstvo u Egiptu, osvojili smo treće mesto, malo nam je falilo da uđemo u finale, da odigramo to finale sa Rusijom. Međutim, sigurno da su te utakmice koje smo u tom bitnom trenutku odigrali na tako kvalitetan način mnogo značile našem narodu. To je taj neki naš zavet i naša obaveza, što muškaraca, što žena, dečaka i devojčica, da kroz vaspitanje i kroz odnos prema porodici, pre svega, a samim tim i prema našoj veri i crkvi, damo maksimum da ostanemo i istrajemo na tom putu", kazao je on za RTV Kim.

Jovanovića su uspomene i dovele na Kosovo.

"Šta bi moglo da vuče Srbe na Kosovo nego, jednostavno, ta tradicija uspomena na junake koji su se izborili svojom smrću da bi smo mi danas bili ovde, bili živi i mogli da se borimo za naš srpski narod", zaključio je on.

Na međunarodnim takmičenjima, Jovanović je predstavljao SR Jugoslaviju na osam velikih turnira, osvojivši dve bronzane medalje na svetskim prvenstvima (1999. i 2001.) i jednu bronzu na evropskim prvenstvima (1996). Takođe je učestvovao na Letnjim olimpijskim igrama 2000. godine.Ostale vesti

Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022