Vesti
Društvo

Još jedna nedelja bez snega

Profesor meteorologije na Univerzitetu u Prištini Sulj Tahirsuljaj kazao je za RTV Kim da snega do kraja ove nedelje neće biti. Minimalne temeprature će se kretati od -5  do -3 stepena dok će maksimalna temperatura ići do 5 stepeni. Meteorolog savetuje oprez vozačima zbog poledice.
Još jedna nedelja bez snega
Ilustracija (Foto Kim)

Sredina je januara, ljubitelji snega će morati da pričekaju za formiranje snežnog pokrivača još neko vreme, jer prema prognozama meteorologa Silja Tahiruljaja, i ove nedelje maglovito i oblačno vreme. Pad temperature očekuje se od petka.

„Od petka pad temeprature minimlane i maksimalne, pa prema tome postoje mogućnosti za formiranje magle i poledice zbog niske temperature. Magla će biti prisutna po rečnim dolinama i kotlinama“.

Tahirsuljaj je upozorio vozače da obrate pažnju na klizavo tlo tokom ovih dana. 

On napominje da se magla formira zbog dva faktora: radijacije zemljišta i izolacije Sunca. "Kada je veća radijacija zemljišta formiraju se magle to je jedna normlana pojava za naše podneblje", kazao je on.Ostale vesti

Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020
Gračanica: JKP „Ekologija“ počelo sa radom
Javno komunalno preduzeće „Ekologija“, koje je formirano pri Opštini Gračanica, zvanično je počelo sa radom 1. jula.
  • 06.07.2020
Meštani Stanišora protestovali zbog nelegalne izgradnje puta
Desetina meštana sela Stanišor u opštini Novo Brdo, protestovalo je jutros protiv nelegalne izgradnje puta u njihovom mestu.
  • 06.07.2020
Štrpce: Civilno društvo i meštani o narednim koracima u borbi protiv MHE
Predstavnici NVO „GAIA Kosovo“ i meštani Štrpca održali su u subotu sastanak u vezi sa problemom izgradnje mini hidroelektrana na Šar-planini. Dogovoreni su naredni koraci koji će biti preduzeti radi zaštite pijaće vode i životne sredine, a najavljene su i pravne akcije.
  • 06.07.2020
U četiri opštine na Kosovu zabranjeno kretanje od 21 do 5h

Kosovska vlada odlučila je da ograniči kretanje u nekoliko gradova u kojima postoji veliki broj slučajeva infekcije korona virusom, te da u isto vreme zabrani rad restorana, kafića i kafana. U poslednjih 36 sati na Kosovu je preminulo 13 inficiranih osoba.

  • 05.07.2020
U Prilužju ukraden motokultivator sa frezom
Zoranu Aritonoviću iz Prilužja ukraden je noćas motokultivator sa frezom. Policija je otvorila slučaj. Pljačke u ovom većinski srpskom selom iz vučitrnske opštine su svakodnevica.
  • 05.07.2020