Jevtić: Vinari imaju šansu, razvijmo turizam

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je, povodom seoske slave Miholjdana posetio Veliku Hoču, razgovarao sa meštanima, obišao nekoliko vinica i na kraju posete zvanično otvorio letnju pozornicu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dalibor Jevtić (Foto Kim)

Na zahtev seoskog odbora izgrađena je letnja pozornica kapaciteta stotinak mesta za publiku. Ministarstvo za zajednice i povratak je za radove izdvojilo 20.000 evra, a lokalna samouprava 6.000.

“Pored urađenog, trebali smo da uredimo i put kao i prostor oko pozornice, ali moje kolege u predhodnoj vladi nisu imale razumevanja oko nekih tehničkih pitanja. Projekat će biti završen do kraja, dao sam reč meštanima. Velika Hoča ima šansu da razvije turizam“, kazao je Jevtić.

Ministar Jevtić dodaje da vino, kao najpoznatiji brend Velike Hoče, može da pomogne u razvijanju turizma ovog mesta ukoliko se poveća izvoz.

“Razgovarao sam sa vinarima o otvaranju novih tržišta. Oni imaju podršku Privredne komore Srbije koja ima dobru saradnju sa PK Kosova. Podržava ih i Kancelarija za KiM. Vinari u velikoj Hoči imaju dobru šansu, potrebno je da i oni nešto učine u tom smislu. Određenih proizvoda nema po prodavnicama u Gračanici, Štrpcu“, rekao je Jevtić.

Jevtić je podvukao da će vinice Velike Hoče i sledeće godine učestvovati na Sajmu turizma i vina u Beogradu, što je, kako ističe, “veliki korak ka otvaranju tržišta“.

“Ministarstvu za zajednice oduzeto 3,2 miliona evra“

“Taj novac je predhodno ministarstvo finansija uzelo bez konkretnog objašnjenja osim da treba da se plate nekakvi dugovi. To je polovina budžeta Ministarstva za zajednice i povratak“, navodi Jevtić.

Jevtić je kazao da su Ministarstvu za zajednice i povratak “data samo dva koda“ koja, kako objašnjava, onemogućavaju realizovanje određenih projekata sa kojim predhodnih godina nije bilo problema.

“Govorio sam o tome na sednicama vlade, ali nema volje da se to pitanje reši. Da li je to zbog izbornog procesa ili nečeg drugog ne znam, ali je činjenica da je tokom parlamentarnih izbora donešena takva odluka“, rekao je Jevtić.

Ostale vesti

 • Kraj za neregistrovana vozila na severu Kosova

  Kraj za neregistrovana vozila na severu Kosova

  Kosovska policija će u regionu Mitrovica Sever od 24. septembra sprovoditi pojačanu kontrolu, tokom koje će oduzimati tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv lica koja budu upravljala ovakvim vozilima, preduzimaće se zakonske mere.

 • Srednjovekovni karavan u Lepini

  Srednjovekovni karavan u Lepini

  U okviru manifestacije „Dani opštine Gračanica“ u Lepini kraj Lipljana je održan srednjovekovni karavan. Cilj manifestacije je prezentovanje srednjovekovnih veština i zanata. Deca nisu krila oduševljenje, a meštanima je drago što je ovakav događaj organizovan u njihovom selu.

 • ’’Život u selu je monoton’’

  ’’Život u selu je monoton’’

  Nezaposlenost je jedan od najvećih problema Srba na centralnom Kosovu koji se, u potrazi za novcem, zaposlenjem i boljim životnim uslovima, neretko odlučuju da sve to potraže na nekom drugom mestu. Oni koji ne nameravaju da napuste rodni kraj, na sve moguće načine pokušavaju da opstanu.

 • Počeli Dani opštine Gračanica

  Počeli Dani opštine Gračanica

  „Dani opštine Gračanica“ započeli su dečijim karnevalom na kojem su učestvovali polaznici predškolske ustanove Đurđevak. Prvog dana manifestacije održava se i sportski turnir u košarci, odbojci i fudbalu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane