Jevtić i Redžepi čestitali Dan Aškalija

Danas se obeležava Dan Aškalija. Predstavnici srpskih i kosovskih vlasti uputili su pripadnicima aškalijske zajednice čestitke.

Podeli ovaj članak sa:
  • Dalibor Jevtić (Foto Kim arhiva)
  • Emilija Redžepi (Foto sandzacke.rs)

Jevtić čestitao dan Aškalija

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je Dan Aškalija pripadnicima ovog naroda.

“Poštovani pripadnici aškalijskog naroda, vaš narod je podjednako važan kao i svi narodi na Кosovu, pa će upravo zbog toga Ministarstvo za zajednice i povratak na čijem sam ja čelu iznalaziti načine da ravnopravno pomaže Aškalije kao i ostale nevećinske narode”.

“Кroz sprovođenje antidiskriminacionih politika, nastojaću da stvorimo povoljan ambijent za efikasno obezbeđivanje zaštite svih nevećinskih naroda od bilo kog vida diskriminacije”.

Dalje se dodaje da će Ministarstvo za zajednice i povratak biti tu da pomogne u težnji da se stvori bolje i prosperitetnije okruženje.

“A najbolje razultate ćemo postići tako što ćemo uvažavati tuđe i drugačije, iskrenim suživotom i suštinskom tolerancijom što definitivno doprinosi izgradnji mostova međusobnog poverenja. Ostajemo posvećeni građenju bolje budućnosti i društvu jednakih šansi za sve narode na Кosovu” ,navodi se u čestitki Jevtića.

Emilija Redžepi: Da praznik provedete u zdravlju i sreći

Ministarka za adminisraciju lokalne samouprave Emilija Redžepi čestitala je Dan Aškalija svim pripadnicima aškalijske zajednice.

"Svim pripadnicima želim da ovaj praznik provedu u zdravlju, sreći i blagostanju i da i ubuduće, kao što su i do sada, rade na očuvanju svog identiteta i suživota sa drugim zajednicama na Kosovu, negujući svoju kulturu, tradiciju, običaje i jezik”, stoji u čestitki ministarke Redžepi.

Ministarka Redžepi je pozvala predstavnike institucija, centralnih i lokalnih, da sa većim zalaganjem pristupaju potrebama i problemima aškalijske zajednice “radi poboljšanja njihovog položaja u kosovskom društvu”.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane