Vesti
Društvo

Jevtić i Redžepi čestitali Dan Aškalija

Danas se obeležava Dan Aškalija. Predstavnici srpskih i kosovskih vlasti uputili su pripadnicima aškalijske zajednice čestitke.
Jevtić i Redžepi čestitali Dan Aškalija
Dalibor Jevtić (Foto Kim arhiva)

Jevtić čestitao dan Aškalija

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je Dan Aškalija pripadnicima ovog naroda.

“Poštovani pripadnici aškalijskog naroda, vaš narod je podjednako važan kao i svi narodi na Кosovu, pa će upravo zbog toga Ministarstvo za zajednice i povratak na čijem sam ja čelu iznalaziti načine da ravnopravno pomaže Aškalije kao i ostale nevećinske narode”.

“Кroz sprovođenje antidiskriminacionih politika, nastojaću da stvorimo povoljan ambijent za efikasno obezbeđivanje zaštite svih nevećinskih naroda od bilo kog vida diskriminacije”.

Dalje se dodaje da će Ministarstvo za zajednice i povratak biti tu da pomogne u težnji da se stvori bolje i prosperitetnije okruženje.

“A najbolje razultate ćemo postići tako što ćemo uvažavati tuđe i drugačije, iskrenim suživotom i suštinskom tolerancijom što definitivno doprinosi izgradnji mostova međusobnog poverenja. Ostajemo posvećeni građenju bolje budućnosti i društvu jednakih šansi za sve narode na Кosovu” ,navodi se u čestitki Jevtića.

Emilija Redžepi: Da praznik provedete u zdravlju i sreći

Ministarka za adminisraciju lokalne samouprave Emilija Redžepi čestitala je Dan Aškalija svim pripadnicima aškalijske zajednice.

"Svim pripadnicima želim da ovaj praznik provedu u zdravlju, sreći i blagostanju i da i ubuduće, kao što su i do sada, rade na očuvanju svog identiteta i suživota sa drugim zajednicama na Kosovu, negujući svoju kulturu, tradiciju, običaje i jezik”, stoji u čestitki ministarke Redžepi.

Ministarka Redžepi je pozvala predstavnike institucija, centralnih i lokalnih, da sa većim zalaganjem pristupaju potrebama i problemima aškalijske zajednice “radi poboljšanja njihovog položaja u kosovskom društvu”.Ostale vesti

CPT: Konkurs za stažiranje diplomaca
Nevladina organizacija „Centar za mir i toleranciju“ (CPT) iz Gračanice, objavljuje konkurs za novi ciklus programa “Unapređenje uključivanja diplomaca iz nevećinskih zajednica u administraciju centralnog i lokalnog nivoa na Кosovu"
  • 01.04.2020
Danas počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Danas počinje upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije. Iako škole ne rade zbog epidemije koronavirusa, upis će se vršiti elektronskim putem.
  • 01.04.2020
Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica prohodni
Sneg od jutros pada pojačanim intenzitetom, svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni i saobraćaj se odvija nesmetano, navodi se u saopštenju.
  • 01.04.2020
Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
  • 31.03.2020
Šivenje maski, humani gest tokom epidemije
Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.
  • 31.03.2020
Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020