Vesti
Društvo

Jevtić: Džihadisti opasni po Srbe

Džihadizam predstavlja potencijalnu opasnost za srpsku zajednicu na Kosovu, ocenjuje Dalibor Jevtić.
Jevtić: Džihadisti opasni po Srbe
Dalibor Jevtić (Foto Kim)

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić izjavio je za RTV Kim da zbog moguće opasnosti za Srbe, ali i celokupno kosovsko društvo treba reagovati preventivno i zaustaviti širenje ovakvih radikalističkih ideja.

„Institucije koje su nadležne, bore se protiv širenja islamskog radikalizma, koliko je borba efektivna, pokazaće vreme. Na Kosovu je prisutna i međunarodna zajednica koja takođe treba da da svoj doprinos“, kazao je Jevtić.

Jevtić je dodao da je novac jedan od razloga za pristupanje mladih džihadistima.
On navodi da je više onih koji to rade iz verskih ubeđenja.

„Šta god da je razlog, u kosovskom društvu se mora raditi na podizanju svesti, da nam se ne bi dogodio Irak i Sirija upravo ovde na Kosovu“, ističe Jevtić.Ostale vesti

Vlada Kosova donela odluku o ukidanju određenih mera
Odlazeći premijer Kosova Aljbin Kurti i vršilac dužnosti ministra zdravlja Arben Vitia saopštili su danas na konferenciji za štampu odluke donete na sednici Vlade Kosova u vezi sa ublažavanjem mera uvedenih zbog sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 31.05.2020
Od ponedeljka se otvaraju svi prelazi i ukidaju epidemiološke mere
Novo ublažavanje mera na Kosovu, koje su donete u borbi protiv širenja koronavirusa, može se očekivati danas u 18 sati za kada je zakazan sastanak u kosovskoj vladi, a očekuje se da će nove mere doneti otvaranje prelaza, vrtića, obdaništa, škola, kafića i restorana, prenosi Koha.
  • 31.05.2020
Novi protesti meštana Štrpca zbog izgradnje MHC
Meštani Štrpca i okolnih sela, njih oko 300, protestovali su danas zbog nedavne izjave direktora „Matkos grup“ Ljabinota Vitije da ova komapnija ima sve potrebne dozvole za izgradnju mini-hidrocentrale kod mesta „Obe reke“ i drugim lokacijama na Brezovici.
  • 31.05.2020
Sa Merdara vraćen kamion iz centralne Srbije
Sa administrativnog prelaza Merdare jutros je vraćen kamion sa robom iz centralne Srbije, potvrđeno je RTS-u. To praktično znači da je počela primena novih mera koje je donela kosovska Vlada.
  • 31.05.2020
Od 1. juna normalizacija međugradskog saobraćaja
Gradski i međugradski prevoz biće normalizovani sa početkom treće faze ublažavanja mera, dok će pravilnik o obavezama prevoznika, kao i putnika biti objavljen na dan stupanja na snagu nove faze 1. juna, potvrdio je za KoSSev portparol kosovskog ministarstva zdravlja, Faik Hoti.
  • 30.05.2020
Javni puls: Problemi isti, ali raste poverenje u institucije
Najveći probelemi na Kosovu su nezaposlenost, korupcija i siromaštvo, smatraju građani Kosova.
  • 30.05.2020