Vesti
Društvo

Jelena Petković nova članica Komisije za žalbe Saveta za štampu

Uprava Udruženja novinara Srbije izabrala je danas novinarku  Jelenu Petković za novu članica Komisije za žalbe Saveta za štampu u Srbiji.
Jelena Petković nova članica Komisije za žalbe Saveta za štampu
Jelena Petković (Foto UNS)

Petkovićeva je u ovom samoregulatornom telu zamenila Ljiljanu Smajlović, koja je jula ove godine podnela ostavku.

Udruženje novinara Srbije ( UNS ) u Komisiji za žalbe Saveta za štampu ima dva predstavnika. Pored Jelene Petković, stalna članica je i Olivera Milošević potpredsednica UNS-a i novinarka lista Politika.

Jelena Petković bila je dugogodišnja novinarka Frankfurtskih vesti. Autorka je UNS-ovog istraživanja o ubijenim i otetim novinarima na Kosovu u periodu od 1998. do 2005. godine. Trenutno radi kao slobodna novinarka. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja.Ostale vesti

Počeo Velikogospojinski post
Za pravoslavne hrišćanske vernike počeo je dvonedeljni Velikogospojinski post. Ustanovljen je kako bi se svi sećali Presvete Bogorodice i tražili molitveno zastupništvo od nje. Post se završava 28. avgusta po novom kalendaru, na Veliku Gospojinu.
  • 14.08.2022
Gračanica: Letnji bioskop na otvorenom

Dom kulture Gračanica organizuje Filmsko leto za mlade prikazivanjem filmova na otvorenom. 

  • 14.08.2022
Šta se dešava sa 70 radnih mesta u srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu?
Osam zdravstvenih ustanova koje na Kosovu rade u srpskom sistemu, raspisale su u martu ove godine konkrus za prijem oko 70 radnika. Međutim, ni posle pet meseci nije objavljeno ko je dobio posao, a jedna ustanova je u međuvremenu poništila konkurs.
  • 12.08.2022
Batuse: Za 15 minuta izgorela polovina petogodišnjeg truda
Požar u voćnjaku porodice Simonović u selu Batusu kraj Kosova Polja je planuo u četvrtak, 11. avgusta, oko 16.00 časova. Polovina voćnjaka je stradala za 15 minuta, a pet godina truda i rada je uloženo da se on podigne.
  • 12.08.2022
Mladi u Srbiji: Protiv sankcija Rusiji, ali za selidbu u Zapadnu Evropu
Dok je većina mladih protiv osude Rusije zbog rata u Ukrajini, samo 11 odsto njih ne želi da se odseli iz zemlje, pokazalo je istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije.
  • 12.08.2022
Benzin u Srbiji pojeftinio četiri, a dizel dva dinara
Benzin BMB 95 i evrodizel biće jeftiniji za četiri, odnosno dva dinara po litru do sledećeg petka, 19. avgusta.
  • 12.08.2022