Vesti
Društvo

Jedan blok TE ’’Kosovo A’’ van funkcije

Blok A-3 elektrane "Kosovo A" je van pogona, potvrdio je portparol Kosovske energetske korporacije (KEK) Skender Bucoli i dodao da se očekuje da on vrati u rad krajem februara.
Jedan blok TE ’’Kosovo A’’ van funkcije
TE ''Kosovo A'' kraj Obilića (Foto arhiva Kim)

"Kosovska energetska korporacija vas obaveštava da je od ponoći 29. januara blok A-3 TE ’Kosovo A’ povučen iz pogona. Prema planu, očekuje povratak u rad 27. februara 2022. u 24:00", rekao je on.

Bucoli je dodao da će KEK nastaviti da radi sa po dve jedinice u svakoj termoelektrani.

"Prema odobrenom energetskom bilansu, KEK će nastaviti da radi sa dve jedinice ’TE Kosovo B’ (B-1 i B2) i dve jedinice TE ’Kosovo A’ (A-4 i A-5) sa kapacitetom blizu 750 MWh električne energije".

On je naveo i da su "shodno pravilima rada, kompanija odgovorna za snabdevanje potrošača, ali i svi zainteresovani bili blagovremeno obavešteni" o ovom isključenju.

Podsetimo, do nedavno je jedan blok TE "Kosovo B" bio isključen radi popravke.Ostale vesti

Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022
Milorad Arlov: Uvek mora postojati način
"Želim svima koji žive na Kosovu i Metohiji, Srbima i Albancima, da žive mirno i dostojanstveno. Uvek mora postojati način da bude miran suživot. Mir je najvrednije što može da bude među svim narodima", rekao je predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu Milorad Arlov nakon vidovdanske liturgije u manastiru Gračanica.
  • 28.06.2022