Vesti
Društvo

Janjić i Sunjog razgovarali o problemima manastira Visoki Dečani

Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić razgovarao je danas sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjogom o trenutnoj situaciji na Kosovu i problemima sa kojima se suočava manastir Visoki Dečani.
Janjić i Sunjog razgovarali o problemima manastira Visoki Dečani
Tomaš Sunjog i Sava Janjić (Foto Fejsbuk/Sava Janjić)

Otac Sava je na Fejsbuku napisao da je ambasadoru Sunjogu preneo zabrinutost Vladike Teodosija povodom najnovije serije pljački i napada na srpske pravoslavne crkve na Kosovu.

"Razgovarali smo o postojećoj situaciji na Kosovu i Metohiji, naročito o problemima sa kojima se suočava manastir Visoki Dečani, među kojima je ključno pitanje neizvršavanja odluke Ustavnog suda Kosova o manastirskoj zemlji od strane kosovskih institucija već pet godina", naveo je Janjić.


Данас сам примио шефа ЕУ мисије на Косову* Његову Екселенцију Амбасадора Томаша Сунјога. Разговарали смо о постојећој...

Posted by Сава Јањић on Уторак, 11. мај 2021.Ostale vesti

Nakon kiše, reka Gračanka crne boje
Reka Gračanka postala je crna, nakon obilnih kišnih padavina na području opštine Gračanica.
  • 19.06.2021
Maske su pale: Zaboravljamo li na koronavirus
Smanjivanjem broja obolelih od koronavirusa, vakcinisanjem i ublažavanjem mera, popušta i strah od opake bolesti. „Maske su pale“ i više nisu neophodne na otvorenom, a sve češće se na njih zaboravlja i u zatvorenom prostoru. Opustili smo se, možda i previše, pa se stiče utisak da polako zaboravljamo na pandemiiju.
  • 19.06.2021
Ministarstvo kulture: Zahtev Prištine još jedan ozbiljan falsifikat
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije odbacilo je danas kao "još jedan ozbiljan falsifikat" zahtev Prištine da im Srbija vrati "artefakte uzete tokom 1998. i 1999. godine".
  • 18.06.2021
Da li planirate letovanje?
Iako možda ne temperaturno, ali leto uskoro počinje a samim tim sezona godišnjih odmora. Prošlu godinu je obeležila pandemija pa su mnogi leto proveli kod kuće. Ove godine zbog bolje epidemiološke situacije i relaksiranijih mera, građani planiraju odmore i to uglavnom u komšiluku – u Crnoj Gori.
  • 18.06.2021
Otvoreni bazeni
Otvoreni bazeni zdravstveno-turističkog centra "Rajska banja" u Banjskoj od danas ponovo rade, prenosi Radio Kontakt Plus. 
  • 18.06.2021
Gračanica: Uspešno završena obuka konobara
Obuka konobara koju je Turistička organizacija Gračanice organizovala treću godinu zaredom uspešno je završena, a sertifikat profesionalnog konobara steklo je 15 mladih ljudi sa područja naše opštine.
  • 18.06.2021