Vesti
Društvo

Izložba uskršnjih jaja u školi "Kralj Milutin"

Učenici osnovne škole "Kralj Milutin" u Gračanici organizovali su prodajnu izložbu uskršnjih jaja.
Izložba uskršnjih jaja u školi
Sa prodajne izložbe (Foto Kim)

Šarena uskršnja jaja bila su danas izložena u holu OŠ "Kralj Milutin". Učenici od prvog do osmog razreda potrudili su se da na što kreativniji način ukrase jaja.

Ova manifestacija održava se šestu godinu zaredom. Pokrenuli su je bivši direktor škole Grigorije Stojanović i nastavnica Likovne kulture Ljiljana Đorić.

Tradicionalna izložba je i ove godine imala humanitarni karakter. Novac koji je prikupljen biće utrošen za kupovinu narodnih nošnji za folklornu grupu ove škole.

Osim dece, izložena jaja su danas kupovali i roditelji i drugi posetioci.

Inače, nakon današnje završene nastave za učenike osnovnih škola počeo je Vaskršnji raspust. Đaci se u školske klupe vraćaju 16. aprila.Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023