Vesti
Društvo

Izgradnja druge faze vodovoda za četiri sela

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović potpisao je sa predstavnikom Regionalne kompanije „Vododovod“ memorandum o nastavku izgradnje vodovoda za Lepinu, Skulanevo, Radevo i Suvi Do. Meštani bi vodu iz novog vodovoda trebalo da dobiju do kraja godine.
Izgradnja druge faze vodovoda za četiri sela
Sa sastanka(Foto Gračanica online)

U ova četiri sela u opštini Gračanica prošle godine izgrađena je prva faza vodovoda, odnosno glavna vodovodna mreža, čiju je realizaciju finansirala Vlada Švajcarske, uz pomoć Regionalne komapnije "Vodovoda" iz Prištine.

U cilju dalje realizacije ovog projekta i završetka izgradnje vodovoda, predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović danas je u Lepini sa generalnim direktorim Regionolnog vodovoda „Priština“ Iljirom Abdulahom potpisao memorandum o razumevanju, koji predviđa izgradnju druge faze vodovoda, odnosno povezivanje šahti domaćinstava sa glavnom linijom.

Lepina, Radevo, Skulanevo i Suvi Do do sada nikada nisu imali vodosnabdevanje pijaćom vodom, meštani su koristili bunare u svojim dvorištima, ali ta voda nije bila tehnološki ispravna za piće.

Prema rečima predsednika Opštine Gračanica Srđana Popovića izgradnjom vodovoda rešiće se njihov decenijski problem i meštani će dobijati ispravnu i zdravu vodu.

„Već nekoliko meseci radimo na ovom projektu i sve ovo je deo politike opštinskog rukovodstva koji podrazumeva ravnomerno ulaganje i razvoj svih mesta u opštini Gračanica. Realizacija će vrlo brzo krenuti, a naši stanovnici će do kraja godine imati kvalitetnije usluge i kvalitetniju vodu“, rekao je Popović.

Generalni direktor Regionalne kompanije „Vodovod“ iz Prištine Ilir Abdulah istakao je da je projekat nastavljen zahvaljujući dobroj saradnji te kompanije i lokalne samouprave. Potvrdio je da bi građani vodu za piće trebalo da dobiju do kraja godine.

Prema potpisanom sporazumu nastavak izgradnje vodovoda finansiraće i opština Gračanica zajedno sa Regionalnom kompanijom „Vodovod“ iz Prištine u visini od 45% iznosa nakon sprovedene tenderske procedure. Projektovana vrednost druge faze vodovoda je 130.000 evra.        Ostale vesti

Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022