Vesti
Društvo

Izgradnja dalekovoda od Prištine do Tirane

Hrvatska firma Dalekovod potpisala je sa operaterom sistema za prenos električne energije Kosova (KOST) ugovor o izgradnji 90 kilometara dalekovoda 400 kV od Prištine do granice sa Albanijom.
Izgradnja dalekovoda od Prištine do Tirane
Foto KIM

Projekat je vredan 30,7 miliona evra, prenosi Beta.

Deonica koju će graditi deo je dalekovoda od Prištine do Tirane, saopšitla je zagrebačka kompanija.

Ugovorena vrednost radova je 30,7 milijuna evra, a projekat je finansiran sredstvima nemačke razvojne banke KfW Frankfurt.

Ugovoreni radovi obuhvataju projektovanje, isporuku kompletne opreme i  izgradnju 90 kilometara 400 kV dalekovoda, a ugovoreni rok izvodjenja radova je dve godine.

Projektantski radovi počeće odmah, zatim sledi proizvodnja opreme, a početak gradjevinskih radova predvidjen je početkom leta iduće godine, navodi se u saopštenju.

U realizaciji projekta društvo Dalekovod d.d. će finansijski pratiti Hrvatska banka za obnovu i razvoj.Ostale vesti

Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021
Kosovska Mitrovica: Poskupela taksi usluga
Taksi usluga u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu skuplja je za 50 dinara.
  • 18.10.2021
OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021
Škole u kojima se glasa sutra neće raditi

Škole u srpskim sredinama na centralnom Kosovu u kojima se obavlja glasanje na kosovskim lokalnim izborima, sutra neće raditi.

  • 17.10.2021