Vesti
Društvo

Izborna skupština Društva novinara Kosova i Metohije 11. decembra

Izvršni odbor Društva novinara Kosova i Metohije (DNKiM) zakazao je Izbornu skupštinu i raspisao izbore za organe DNKiM za 11. decembar ove godine. Izborna skupština će biti održana u Domu kulture u Gračanici u 12 časova.
Izborna skupština Društva novinara Kosova i Metohije 11. decembra
Ilustracija (Foto Pixabay)

Na skupštini će biti predstavljen izveštaj o radu i izabrano rukovodstvo za naredni mandat.

U skladu sa Pravilima DNKiM Izborna skupština saziva se 30 dana pre održavanja, a predlozi kandidata za predsednika i Izvršni odbor DNKiM-a podnose se u roku od 10 dana od dana objavljivnja odluke o raspisivanju izbora.

Kandidat za predsednika treba da ima najmanje 15 potpisa redovnih članova UNS-a sa teritorije Kosova i Metohije, dok kandidat za člana Izvršnog odbora treba da prikupi najmanje pet potpisa redovnih članova.

Redovni članovi UNS-a sa teritorije Kosova i Metohije imaju pravo da predlože po jednog člana za oba organa DNKiM.

Predloženi kandidati moraju da prihvate kandidaturu pisanom izjavom koja može biti data i elektronskom poštom.

Rok za prijem kandidatura, koje treba da sadrže obrazloženje, potrebne potpise redovnih članova i saglasnost kandidata je 21. novembar 2021. godine. Adresa DNKiM je Dom kulture Gračanica (Za Društvo novinara Kosova i Metohije), a imejl izbornaskupstinadnkim2021@uns.rs.

Članovi Kandidacione komisije su: Đorđe Jevtić, Katarina Marinković i Nino Brajović.Ostale vesti

Laplje Selo: Restrikcije struje zbog radova na dalekovodu
Učestale restrikcije struje u Lapljem Selu i okolini se ovih dana događaju zbog radova na novom dalekovodu, rekao je za RTV Kim direktor Odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković.
  • 11.08.2022
Zadržavanje na Merdaru dva sata, na Jarinju oko 60 minuta
Ukoliko ste krenuli sa Kosova ka centralnoj Srbiji, na prelazu Merdare čekaćete oko dva sata, dok je na Jarinju zadržavanje nešto duže od sat, navodi se na sajtu kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
  • 11.08.2022
Cena hleba u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu već duže vreme iznosi 70 dinara za osnovnu veknu, što je za 17 dinara skuplje u odnosu na maksimalnu dozvoljenu maloprodajnu cenu ovog proizvoda u centralnoj Srbiji, odnosno 12 dinara više kada se uporedi sa cenom hleba na jugu, gde jedna osnovna vekna košta 0,50 evra.
  • 10.08.2022
Mladi u Gračanici nezadovoljni letnjim provodom
Nešto manje od mesec dana pre početka nove školske godine omladina u Gračanici provodi vreme na lokalnom bazenu ili se baveći sportom. Jednom nedeljno ima bioskopskih projekcija, a u narednom periodu očekuju se muzički i filmski festivali. 
  • 10.08.2022
Velika Hoča: Opljačkane prodavnice neće raditi ni sutra
Vlasnici dva puta opljačkanih trgovinskih radnji za manje od dva meseca iz Velike Hoče su odlučili da ni sutra neće raditi jer nadležne institucije nisu ništa učinile da pronađu lopove. Poručuju da su ostali sami.
  • 10.08.2022
Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi
Mesec dana pred početak nove školske godine nastavljaju se infrastrukturni projekti na uređenju sportskih terena. Opštinsko odeljenje za omladinu u sport i Odeljenje urbanizma trenutno izvode radove u osnovnoj školi u Lapljem Selu.
  • 09.08.2022