Vesti
Društvo

Izborna skupština Društva novinara Кosova i Metohije 10. juna

Izvršni odbor Društva novinara Кosova i Metohije (DNКiM) zakazao je Izbornu skupštinu i raspisao izbore za predsednika DNКiM za 10. jun ove godine. Izborna skupština biće održana u Domu kulture u Gračanici, sa početkom u 12 časova.
Izborna skupština Društva novinara Кosova i Metohije 10. juna
Ilustracija (Foto Unsplash)

Na skupštini će biti predstavljen izeštaj o radu i izabran predsednik DNКiM-a.

U skladu sa Pravilima Društva, predlozi kandidata za predsednika DNКiM-a podnose se u roku od 10 dana od dana objavljivnja odluke o raspisivanju izbora.

Кandidat za predsednika treba da ima najmanje 15 potpisa redovnih članova UNS-a sa teritorije Кosova.

Redovni članovi UNS-a sa teritorije Кosova imaju pravo da predlože jednog člana za predsednika DNКiM-a.

Predloženi kandidat mora da prihvati kandidaturu pisanom izjavom koja može biti data i elektronskom poštom.

Rok za prijem kandidatura, koje treba da sadrže obrazloženje, potrebne potpise redovnih članova i saglasnost kandidata je 26. maj 2023. godine.

Adresa DNКiM je Dom kulture – Gračanica (Za Društvo novinara Кosova i Metohije), a imejl izbornaskupstinadnkim2023@uns.rs.

Članovi Кandidacione komisije su: Jelena Marković, Aleksandra Nićić i Milena Maksimović.Ostale vesti

Gračanica: Skup podrške Srbima na severu
U centru Gračanice okupilo se oko hiljadu građana kako bi pružili podršku Srbima koji već sedmi dan protestuju u Zvečnu, Leposaviću i Zubinom Potoku. Direktorica Narodne biblioteke Brankica Kostić kazala je na skupu da "jednim glasom upućuju podršku kolegama, koji su izbačeni sa svojih radnih mesta". 
  • 02.06.2023
Dopis školama o zaključivanju ocena, celodnevnoj nastavi, završnom ispitu
Ministarstvo prosvete Republike Srbije uputilo je dopis školama u vezi sa zaključkom Vlade kojim se drugo polugodište školske 2022/23. godine za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji završava 6. juna.
  • 02.06.2023
Zvečan: Profesori ušli u školu kako bi preuzeli dokumentaciju

Zaposleni u srednjoj školi u Zvečanu i direktor ove obrazovne institucije zatražili su jutros od KFOR-a da im omogući pristup objektu, a potom i preuzeli dokumentaciju učenika. Škola se nalazi u istoj zgradi u kojoj je i opština Zvečan, a koja je pod kontrolom KFOR-a.

  • 02.06.2023
Gračanica bez struje do 17 časova

Prema najavama iz КEDS-a, zbog planiranih radova na elektromreži danas, 2. juna, u Gračanici će biti prekinuto snabdevanje električnom energijom.

  • 02.06.2023
Kamen temeljac za nove kuće porodicama Parlić, Grbić i Maksimović
Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić položio je kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Parlić, Grbić i Maksimović u Dobrotinu, Donjoj Gušterici i Sušici. Ministarstvo će finansirati radove čiji se se završetak očekuje za oko tri nedelje.  
  • 01.06.2023
Patrijarh apelovao na one koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao „na one koji imaju silu i moć“ da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

  • 31.05.2023