Izabrano novo rukovodstvo Univerziteta u Prištini

Odlukom Saveta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovkoj Mitrovici, danas je, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju Republike Srbije i Statutom Univerziteta izabrano novo privremeno rukovodstvo, navodi se u saopštenju Univerziteta.

Podeli ovaj članak sa:
 • PU u Kosovskoj Mitrovici (Foto Novosti)

Navodi se da će novo rukovodstvo, u skladu sa zakonom, sprovesti postupak izbora novog rektora.

Savet je za vršioca dužnosti rektora imenovao prof. dr Zdravka Vitoševića, redovnog profesora Medicinskog fakulteta.

“Univerzitet će nastaviti sa započetim projektima Vlade Republike Srbije u cilju unapređenja organizacionih, materijalnih i kadrovskih kapaciteta na svih deset fakulteta”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će realizacija projekta izgradnje zgrade Univerziteta biti jedan od glavnih prioriteta u narednom periodu.

“Svestan svog značaja za opstanak srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, Univerzitet će nastaviti da, kao ravnopravan član Кonferencije univerziteta Republike Srbije, i neupitni deo obrazovnog sistema naše države usavršava, obrazuje i unapređuje buduće lidere i elitu našeg društva”, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • (Ne)transparentnost Opštine Parteš

  (Ne)transparentnost Opštine Parteš

  Iako je 2014. godine „nagrađena“ „Crnim božurom“, Opština Parteš, prema rečima većine panelista debete u Medija centru u Čagavici, danas može da se pohvali dobrom saradnjom sa medijima i građanima. Ipak, MALS poručuje da transparentnost nije na zadovoljavajućem nivou.

 • PU bogatiji za 10 novih doktora nauka

  PU bogatiji za 10 novih doktora nauka

  Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, promovisao je doktore nauka sa četiri fakulteta, a od 10 njih, najviše doktora je sa Medicinskog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane