Izabrano novo rukovodstvo Univerziteta u Prištini

Odlukom Saveta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovkoj Mitrovici, danas je, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju Republike Srbije i Statutom Univerziteta izabrano novo privremeno rukovodstvo, navodi se u saopštenju Univerziteta.

Podeli ovaj članak sa:
 • PU u Kosovskoj Mitrovici (Foto Novosti)

Navodi se da će novo rukovodstvo, u skladu sa zakonom, sprovesti postupak izbora novog rektora.

Savet je za vršioca dužnosti rektora imenovao prof. dr Zdravka Vitoševića, redovnog profesora Medicinskog fakulteta.

“Univerzitet će nastaviti sa započetim projektima Vlade Republike Srbije u cilju unapređenja organizacionih, materijalnih i kadrovskih kapaciteta na svih deset fakulteta”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će realizacija projekta izgradnje zgrade Univerziteta biti jedan od glavnih prioriteta u narednom periodu.

“Svestan svog značaja za opstanak srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, Univerzitet će nastaviti da, kao ravnopravan član Кonferencije univerziteta Republike Srbije, i neupitni deo obrazovnog sistema naše države usavršava, obrazuje i unapređuje buduće lidere i elitu našeg društva”, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • Svečanom akademijom obeležen Dan studenata PU

  Svečanom akademijom obeležen Dan studenata PU

  Dan studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, obeležen je svečanom akademijom na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici. Sa akademije je poručeno da je misija studenata da ostave pozitivan trag na budućnost KiM i da je ulaganje u njih, ulaganje u budućnost.

 • Manje smeća, više cveća

  Manje smeća, više cveća

  Najveći zagađivač u Gračanici i okolini je „Jalovište“ , odnosno otpad iz rudnika u Kišnici koji u sebi sadrži štetne materije. Zagađene su i reke, a zelene površine zagađuju sami građani stvarajući divlje deponije. Akcijom čišćenja i sadnjom cveća, Odeljenje za zaštitu životne sredine obeležilo je Dan planete zemlje.

 • Kosovo sa najvišom stopom siromaštva u regionu

  Kosovo sa najvišom stopom siromaštva u regionu

  Kosovo i dalje ima najvišu stopu siromaštva u regionu jugoistočne Evrope - 34 posto stanovništva živi u dubokom siromaštvu sa dnevnim prihodom ispod 1,55 evra, a 12 odsto živi u ekstremnom siromaštvu, piše Gazeta Express.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane