Vesti
Društvo

Izabrana nova uprava Udruženja novinara Srbije

Udruženje novinara Srbije je nakon izborne skupštine održane 29. i 30. maja dobilo novo rukovodstvo u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Izabrana nova uprava Udruženja novinara Srbije
Ilustracija (Logo UNS)

Verifikovani su mandati i konstituisana je Uprava od 40 izabranih članova koji će rukovoditi UNS između dve skupštine. Za potpredsednike udruženja izabrani su Olivera Milošević i Slobodan Ćirić, dok je predsednik Izvršnog odbora Slobodan Radičević.

Olivera Milošević je novinarka Politike iz Smedereva, a Ćirić je novinar lista Napred iz Valjeva.

Uprava je izabrala i novi Izvršni odbor od sedam članova: Slobodan Radičević (Kruševac), Predrag Rava (Novi Sad), Budimir Ničić (KiM), Jelena Spasić (Beograd), Zorica Đoković (Užice), Ivica Milosavljević (Beograd) i Edib Honić (Sjenica).

Oni su potom na prvoj sednici za predsednika IO UNS izabrali Slobodana Radičevića, glavnog i odgovornog urednika RTV Kruševac.

Potpredsednica Izvršnog odbora u narednom mandatu biće Jelena Spasić, urednica u listu Kurir.Ostale vesti

Patrijarh apelovao na one koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao „na one koji imaju silu i moć“ da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

  • 31.05.2023
Vladika Teodosije u Orahovcu: Crkva je uz svoj narod

Vladika raško-prizrenski Teodosije stigao je u Orahovac kako bi pružio podršku meštanima, u danima kada se suočavaju sa novim provokacijama i tenzijom povodom celokupne situacije na Kosovu.

  • 31.05.2023
Porfirije: Srbi na Kosovu imaju pravo da na svojoj zemlji žive u miru sa drugima
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije izjavio je da je srpski narod na Kosovu ima i potrebu i pravo da živi na svojoj zemlji u miru i međusobnom razumevanju sa drugima.
  • 30.05.2023
SPC: Patrijarh Porfirije uputio podršku srpskom narodu na Kosovu
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je večeras "snažnu poruku podrške" srpskom narodu na Kosovu, posle molebana u hramu Svetog Save na Vračaru.
  • 29.05.2023
Vladika Teodosije u Zvečanu služio moleban

Vladika raško-prizrenski Teodosije služio moleban za mir u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, a potom u porti razgovarao sa narodom.

  • 29.05.2023
Zubin Potok: Meštani se razišli, novo okupljanje sutra
Meštani Zubinog Potoka koji su bili okupljeni ispred lokalne samouprave u ovom mestu su se razišli, potvrdio je za Kim radio predsednik GI "Za Zubin Potok" Milija Biševac.
  • 29.05.2023