Vesti
Društvo

Iz ratnih područja Sirije na Kosovo vraćeno još 11 osoba

Na Kosovo vraćeno je 11 osoba iz ratom zahvaćenih područja u Siriji, među kojima je šest odraslih muškaraca, jedna žena i četvoro dece. U zavisnosti od njihovog angažovanja u sukobima, biće određeno da li će im se suditi ili će biti predati socijalnim službama.
Iz ratnih područja Sirije na Kosovo vraćeno još 11 osoba
Priština (Foto Kim)

Povratak žitelja Kosova iz Sirije objavljen je u Prištini, na konferenciji za medije u ministarstvu unutrašnjih poslova, na kojoj je ministar Đeljalj Svećlja rekao da su u toj akciji tesno sarađivale privremene kosovske i institucije SAD.

Svećlja je naveo da će osobe koje su učestvovale u borbama, a počinile su zločine, ili su u bilo kom svojstvu učestvovale u terorističkim organizacijama, biti izvedene pred sud.

Takođe će biti preduzete sve potrebne mere kako bi obezbedili punu podršku za njihovu rehabilitaciju i reintegraciju u društvo.

Svećlja je dodao da su do sada sa područja Sirije vraćene 253 osobe, od kojih je 130 muškaraca, 39 žena i 84 dece.

Nije naveden nacionalni identit vraćenih osoba, niti na kojoj su strani učestvovali u sukobima u Siriji.

Prethodne informacije su govorile da je sa područja KiM oko 400 osoba, aktivnih u jedinicama Islamske države u sukobima u Siriji.Ostale vesti

Kancelarija za KiM finansira uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči
Na zahtev meštana i opštine Orahovac u toku je uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči, sa izgradnjom parkinga i pristupnog stepeništa, koje finansira Kancelarija za KiM.
  • 26.07.2021
Malim virtuozima potrebna nova harmonika
Jovanu i Nikoli iz Parteša, koji spadaju među najbolje mlade harmonikaše sa Kosova, su potrebni novi instrumenti.
  • 26.07.2021
Na Kosovu Dan žalosti zbog 10 poginulih u nesreći u Hrvatskoj
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak za Dan žalosti u čast kosovskih građana koji su tragično izgubili život u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.
  • 26.07.2021
Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021