Vesti
Društvo

Ivanovićeva supruga očekuje preinačenje odluke o pritvoru

Milena Popović Ivanović, supruga Olivera Ivanovića, nada se da će Apelaciono veće suda u Kosovskoj Mitrovici preinačiti odluku suda i omogućiti lideru Građanske inicijative "SDP" da se brani sa slobode ili bar da bude u kućnom pritvoru.
Ivanovićeva supruga očekuje preinačenje odluke o pritvoru
Milena Popović Ivanović (Foto N1)

"Očekujem ove nedelje odluku Apelacionog veća i nadam se da će preinačiti odluku i Oliveru omogućiti, ako ne odbranu sa slobode, onda bar da bude u kućnom pritvoru", rekla je Popović Ivanović za RTS.

Prema njenim rečima, podrška Vlade Srbije njenom supugu je veoma važna.

"Juče sam razgovarala sa premijerom Aleksandrom Vučićem, Oliver ima njegovu potpunu podršku i nadam se da će to uticati na Euleks da promeni odluku", navela ej ona.

Ivanović je u pritvoru od januara 2014. godine i suđenje se nastavlja u septembru, a po odluci Euleksovog suda, on ga čeka u pritvoru.

Zahtevajući da se brani sa slobode, Ivanović peti dan štrajkuje glađu.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Ivanovićva supruga je rekla da je njegovo zdravstveno stanje, za sada, stabilno.

"Pod stalnim je nadzorom lekara, stanje se prati iz sata u sat. U kontaktu sam sa lekarima i pokušaću danas da ga posetim", rekla je Popović Ivanović.

Protesti i podrška građana koji su se juče okupili u Kosovskoj Mitrovici i Prištini, porodici Olivera Ivanovića mnogo znače, skup podrške biće održan i u Novom Sadu, večeras u 19 časova a, kako kaže supruga Ivanovića, možda i u Beogradu.Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023