Vesti
Društvo

Ivanović: Nema razloga za zabrinutost od infekcije koronavirusom

Direktor Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica Milan Ivanović u izjavi za Kosovo Onlajn je rekao da ne postoji opasnost od smrtonosnog koronavirusa i da nema preventivnih mera opreza i nikakvih uputstava od epidemioloških službi.
Ivanović: Nema razloga za zabrinutost od infekcije koronavirusom
Milan Ivanović (Foto KIM)

„Ovo je period respiratornih infekcija, ali nije zabeležena učestalost i povećan broj slučajeva, nemamo neku preventivnu meru opreza, poput zatvaranja bolnice za posete“, rekao je Ivanović.

Dodao je da nema razloga za zabrinutost.

„Nema pozitivne epidemiološke ankete, nema pacijenata koji su boravili na istoku. U kontaktu smo sa epidemiološkim službama i svim institucijama u sistemu javnog zdravlja“, rekao je Ivanović.

On je istakao je da u okruženju nije za sada zabeležen slučaj zaraženog pacijenta korona virusom i da su epidemiološke službe spremne u slučaju zaštite javnog zdravlja da deluju.Ostale vesti

SPC: Patrijarh Porfirije uputio podršku srpskom narodu na Kosovu
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je večeras "snažnu poruku podrške" srpskom narodu na Kosovu, posle molebana u hramu Svetog Save na Vračaru.
  • 29.05.2023
Vladika Teodosije u Zvečanu služio moleban

Vladika raško-prizrenski Teodosije služio moleban za mir u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, a potom u porti razgovarao sa narodom.

  • 29.05.2023
Zubin Potok: Meštani se razišli, novo okupljanje sutra
Meštani Zubinog Potoka koji su bili okupljeni ispred lokalne samouprave u ovom mestu su se razišli, potvrdio je za Kim radio predsednik GI "Za Zubin Potok" Milija Biševac.
  • 29.05.2023
BIRODI: Kosovo „nadtema“ u srpskim medijima u prethodnih šest meseci

Pitanje Kosova bilo je "nadtema" u informativnim programima televizija RTS, Pink, Hepi, B92, Prva i N1, gde je zauzelo gotovo trećinu ukupnog programa, pokazali su rezultati monitoringa Biroa za društvena istraživanja (BIRODI).

  • 29.05.2023
Roditelji obavešteni da se na severu Kosova prekida nastava za decu
Školske vlasti na severu donele su odluku da obustave nastavu u svim školskim ustanovama usled novonastale situacije, odnosno prisustva specijalnih jedinica Kosovske policije. Kao razlog naveli su zabrinutost roditelja i rizik po bezbednost dece. 
  • 28.05.2023
U Beogradu pronađen nestali mladić iz Kosovskog Pomoravlja
Ivan Ristić (17) iz sela Strezovce u opštini Kosovska Kamenica, koji se izgubio u petak u Beogradu, danas je pronadjen živ i zdrav u srpskoj prestonici.
  • 28.05.2023