Vesti
Društvo

Ivanović: Nema razloga za zabrinutost od infekcije koronavirusom

Direktor Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica Milan Ivanović u izjavi za Kosovo Onlajn je rekao da ne postoji opasnost od smrtonosnog koronavirusa i da nema preventivnih mera opreza i nikakvih uputstava od epidemioloških službi.
Ivanović: Nema razloga za zabrinutost od infekcije koronavirusom
Milan Ivanović (Foto KIM)

„Ovo je period respiratornih infekcija, ali nije zabeležena učestalost i povećan broj slučajeva, nemamo neku preventivnu meru opreza, poput zatvaranja bolnice za posete“, rekao je Ivanović.

Dodao je da nema razloga za zabrinutost.

„Nema pozitivne epidemiološke ankete, nema pacijenata koji su boravili na istoku. U kontaktu smo sa epidemiološkim službama i svim institucijama u sistemu javnog zdravlja“, rekao je Ivanović.

On je istakao je da u okruženju nije za sada zabeležen slučaj zaraženog pacijenta korona virusom i da su epidemiološke službe spremne u slučaju zaštite javnog zdravlja da deluju.Ostale vesti

Đurić: Najmanje 1.389 razloga da svaki Srbin poseti Kosovo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić posetio je danas štand te kancelarije na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i pozvao sve građane Srbije da posete Kosovo.
  • 22.02.2020
Ilija Ivić, posle uvreda, pretnji i otkaza zbog ponude da igra za Kosovo: Zanima me samo fudbal
Mladi fudbaler Ilija Ivić iz Kišnice kod Gračanice, na Kosovu, dobio je nedavno poziv da igra za reprezentaciju Kosova. Dan nakon što su mediji objavili ovu vest, njegova majka dobila je otkaz na poslu u Kulturno prosvetnom centru, koji na Kosovu funkcioniše u sistemu Republike Srbije.
  • 22.02.2020
Na groblju u južnom delu Mitrovice porušeni spomenici, zarasli u korov
Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju zimske ili Velike zadušnice, dan posvećen molitvama za umrle srodnike i prijatelje. Građani iz severnog dela Mitrovice posetili su pravoslavno groblje u južnom delu grada, gde su upalili sveće i položili cveće na humke svojih najmilijih.
  • 22.02.2020
Otac Ilije Ivića nije ostao bez posla
Dušan Ivić, otac mladog fudbalera Ilije Ivića kome je ponuđeno da igra za kosovsku reprezentaciju, nije ostao bez posla, potvrdio je za RTV Kim direktor Elektro-tehničke škole u Sušici, Milan Dimitrijević.
  • 21.02.2020
’’Jezik je ogledalo same esencije postojanja’’
"Svaki čestit čovek ne da svoj jezik i ne da svoje običaje“, kazao je Fjodor Dostojevski koga je u Gračanici na Međunarodni dan maternjeg jezika na tribini „Srpski jezik na KiM u kulturi, medijima, administraciji i prosveti“ citirala profesorka srpskog jezika Ana Kostić.
  • 21.02.2020
„Moramo da radimo na sprovođenju Zakona o upotrebi jezika“
Povodom obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika, poverenik za jezike pri Kancelariji premijera Kosova Slaviša Mladenović istakao je da se Zakon o upotrebi jezika i dalje „nedovoljno primenjuje“, a jedan od načina rešavanja postojećih problema učenje jezika kroz neformalne vidove obrazovanja.
  • 21.02.2020