Vesti
Društvo

Ivan Zaporožac novi načelnik ŠU na Kosovu

Ivan Zaporožac doskorašnji direktor OŠ "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici, preuzeo je funkciju načelnika Školske Uprave za Kosovo i Metohiju, saznaje RTV Kim.

Ivan Zaporožac novi načelnik ŠU na Kosovu
Ivan Zaporožac (Foto SM)

Nakon što je načelnica ŠU u Kosovskoj Mitrovici Jasmina Dedić zatražila da bude raspoređena na drugo radno mesto, Ivan Zaporožac preuzepo je njenu funkciju, kažu u Ministarstvu prosvete Republike Srbije.

"Jasmina Dedić, dosadašnji rukovodilac Školske uprave Кosovska Mitrovica, obratila se s molbom da se rasporedi na drugo radno mesto u ŠU Кosovska Mitrovica, jer iz ličnih razloga ne želi više da bude rukovodilac ŠU Кosovska Mitrovica. Molba je uvažena i predloženo je da Ivan Zaporožac, direktor OŠ `Branko Radičević` iz Кosovske Mitrovice, bude angažovan na poslovima rukovodioca ŠU Кosovska Mitrovica", navodi se u odgovoru predstavnika Ministarstva prosvete redakciji RTV Kim.

U javnosti se međutim spekuliše da je dosadašnja načelnica Školske uprave smenjena, ali takve navode niko nije želeo zvanično da potvrdi za naš medij. Ivan Zaporožac danas nije mogao da da izjavu za našu televiziju pošto je, kako je rekao, bio na sastanku.

Dosadašnja načelnica Školske uprave Jasmina Dedić je i poslanica Srpske liste u Skupštini Kosova.Ostale vesti

Osmani i Gevesler o životnoj sredini
"Energetska tranzicija, upravljanje otpadom i očuvanje vodenih resursa, ostaju neki od ključnih izazova na Kosovu", poručila je predsednica Vjosa Osmani tokom sastanka sa austrijskom ministarkom za klimatsku akciju, životnu sredinu, energiju, mobilnost, inovacije i tehnologiju Leonorom Gevesler.
  • 23.06.2021
Počeo prijemni ispit za osmake
Osmaci su izašli iz školskih klupa 8. juna, ze je sada pred njima jedan od najvažnijih zadataka u životu, polaganje male mature. Pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje, Milan Pašić, kazao je za RTS da učenici i roditelji ne treba da brinu jer je 11 odsto više mesta u školama, nego đaka koji će polagati završni ispit.
  • 23.06.2021
Prilužje: Održana polufinalna manifestacija za izbor Kosovke devojke
Na polufinalnoj večeri za izbor Kosovke devojke za opštinu Vučitrn-Prilužje izabrana je Valentina Mihajlović, prva pratilja je bila Kristina Bojković, dok je druga Lidija Mašić.
  • 23.06.2021
Ublažene antikovid mere, dozvoljene proslave i venčanja

Vlada Kosova usvojila je nove, blaže mere protiv koronavirusa i dozvolila održavanje zabava, venčanja i maturskih večera u trajanju do 23 časa, prenosi Koha.

  • 22.06.2021
Raste cena goriva
Ovogodišnji porast cena goriva neće se zaustaviti, upozorava Udruženje naftnih preduzeća i najavljuje još veća poskupljenja u narednim danima. Trenutno na, kosovskom tržištu litar dizela iznosi ne manje od 1,10 evra, a litar benzina 1,15 evra, prenosi RTK.
  • 22.06.2021
Kraj školske godine, sutra počinje mala matura
Nastava za osnovce i srednjoškolce završava se danas i od sutra počinje letnji raspust. Osmaci su sa nastavom završili ranije 8. juna, dok su maturanti gimnazija slavili kraj školovanja 25. maja.
  • 22.06.2021