Vesti
Društvo

Italija zabranila ulazak građanima Srbije i Kosova

Italija je zatvorila granice za državljane Srbije, Kosova i Crne Gore, objavio je to na društvenoj mreži Tviter Roberto Speranza ministar zdravlja Italije.
Italija zabranila ulazak građanima Srbije i Kosova
Ilustracija (Foto pixabay.com)

“Dodali smo Srbiju, Crnu Goru i Kosovo na popis rizičnih zemalja. Onima koji su tamo boravili u poslednjih 14 dana zabranjen je ulazak i prolazak kroz Italiju. U svetu je epidemija u najtežoj fazi. Potreban je maksimalan oprez da bi se sačuvao dosadašnji napredak”, napisao je Speranza.

Prethodno je, 9. jula, Italija zabranila ulazak državljanima 13 zemalja.

Inače, Italija je jedna od teže pogođenih zemalja pandemijom.

Do sada je u toj zemlji zaraženo više od 243 hiljade osoba, a umrlo je skoro 35 hiljada lica.Ostale vesti

Pokrenuta prva srpska online prodavnica na Kosovu
"Kupuj sa Kosmeta" je prva srpska internet prodavnica pokrenuta na Kosovu.
  • 07.08.2020
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
  • 06.08.2020
Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020