Vesti
Društvo

Istraživanje: Za rast cena odgovorni trgovci i Vlada Kosova

Za rast cena na Kosovu najviše su odgovorni trgovci i Vlada, pokazuje istraživanje javnog mjenja koje je predstavio Institut PIPOS.
Istraživanje: Za rast cena odgovorni trgovci i Vlada Kosova
Priština (Foto Shutterstock)

Od 1.050 ispitanika, 36,5 odsto je reklo da su trgovci odgovorni za povećanje cena, dok 33,2 odsto za poskupljenje smatra odgovornom Vladu Kosova.

U istraživanju koje je predstavljeno na TV Kljan Kosova, 13,3 odsto anketiranih građana kaže da je povećanje cena odgovornost prethodnih vlada Kosova, dok 13,2 odsto ispitanika kaže da je povećanje cena jednostavno globalno pitanje za koje niko na Kosovu nije kriv.

Samo 3,8 odsto ispitanika je izjavilo da ne zna ili odbija da odgovori na pitanja istraživanja.

Na pitanje ko treba da preduzme mere za rešavanje problema troškova, većina građana od 63,2 odsto kaže da je to Vlada Kosova, 16,9 odsto ispitanika kaže da građani treba da preduzmu mere za rešavanje problema sa poskupljenjem.

Da bi međunarodna zajednica trebalo da preduzme mere za rešavanje pitanja inflacije smatra 11,6 odsto ispitanika.

Da je opozicija ta koja treba da preduzme mere za rešavanje pitanja rasta cena kaže 2,8 odsto ispitanika.Ostale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022