Vesti
Društvo

Istraga zbog novih zapošljavanja u KEK-u

Osnovno tužilaštvo u Prištini potvrdilo je da je pokrenulo istragu u vezi sa novim zapošljavanjima u Kosovskoj energetskoj korporaciji (KEK).
Istraga zbog novih zapošljavanja u KEK-u
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Pojedini mediji su početkom nedelje preneli navode o prevari pri zapošljavanju više od 100 ljudi.

Kako je saopšteno iz tužilaštva, biće preduzete sve neophodne istražne radnje u cilju potpunog rasvetljavanja ovih navoda, u skladu sa važećim zakonskim odredbama, javila je Koha.

Pored medija, u utorak je opozicioni Demokratski savez Kosova optužio Samoopredeljenje za upošljavanje militanata u KEK-u i zahtevao poništenje konkursa, pozivajući tužilaštvo da to ispita.

„Poslednji slučaj je kada se prijavilo 4.668 ljudi (u KEK-u), a zaposleno je 128 militanata i rođaka. Zahtevamo da se ovakav trend zaustavi. DSK zahteva da se ovaj konkurs odmah poništi, otpuste i suspenduju svi funkcioneri u KEK-u. Pozivamo tužilaštvo da sprovede istragu“, naveo je portparol DSK-a, Sibelj Haljimi na konferenciji za medije.

Kosovski premijer Kurti je negirao optužbe da su pristalice Samoopredeljenja zaposlene u KEK-u. On je rekao da će, ukoliko je bilo nepravilnosti na konkursu KEK-a, iste biti ispravljene razmatranjem žalbi.Ostale vesti

Preko Metohije do Gazimestana
Retki su mladi iz centralne Srbije, a naročito iz Beograda koji imaju želju da samoinicijativno organizuju putovanje do srpskih sredina u Metohiji. Oni koji žele da dođu, teško da će naći informacije gde mogu da odsednu, naprimer, u Goraždevcu.
  • 27.06.2022
Program Vidovdanskih svečanosti nastavljen je održavanjem Vidovdanske svečane sednice Skupštine grada Priština. Obeležili su je tradicionalna igra i pesma, ali i dodela priznanja najzaslužnijim pojedincima i ustanovama.
  • 27.06.2022
Svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar u Mitrovici
U Kosovskoj Mitrovici je svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar koji se nalazi u blizini hrama Svetog Dimitrija.
  • 27.06.2022
Pošta Srbije počinje izdavanje vaučera za godišnji odmor
Pošta Srbije počela je sa izdavanjem 200.000 vaučera za putovanja u Srbiji nakon što je Vlada Srbije danas usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapredjenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije za 2022. godinu.
  • 27.06.2022
Heroji u doba koronavirusa: Gračanicu najviše posećuju strani turisti
Institucije u Prištini nisu zainteresovane za saradnju sa srpskim umetnicima i kulturnim stvaraocima, rekao je u emisiji Heroji u doba koronavirusa direktor “Galerije umetnosti Priština”, sa sedištem u Gračanici Nebojša Jevtić. Ova ustanova koja na Kosovu funkcioniše u sistemu Republike Srbije, godišnje, prema rečima Jevtića, organizuje oko deset raznih izložbi.
  • 27.06.2022
Maturanti u Gračanici polagali test iz maternjeg
Maturski ispit iz Srpskog jezika kojim se obeležava završetak osnovnog obrazovanja i čiji su rezltati preduslov za upis u srednje škole, polagali su danas osmaci u Gračanici. Većina učenika sa kojima smo razgovarali planira da upiše srednju Medicinsku školu.
  • 27.06.2022