"Istina će kad-tad da izađe na videlo"

Po mnogim anketama jedan od najjačih utisaka u 2018. godini bilo je ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Ni gotovo godinu dana kasnije odgovora na ključna pitanja nema. Beograd kaže da Priština ne sarađuje, dok vlasti u Prištini trasiraju svoje puteve istrage.

Podeli ovaj članak sa:
 • Milena Ivanović (Foto N1)

Supruga Milena Ivanović za RTS kaže da će ova tragedija nastaviti da se zloupotrebljava "kako kome zatreba" i poručuje da istina ne može da se sakrije.

Milena Ivanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da danas ima mnogo više informacija o ubistvu svog supruga, da je razgovarala sa mnogo ljudi i da sada pokušava da napravi neku svoju sliku o tome, u nadi da će doći do istine.

"Slušam šta kažu istražni organi iz Prištine, slušam naše istražne organe. Nadam se da će se istina saznati, ako ne u ovoj onda u nekoj drugoj godini", rekla je Milena Ivanović.

Kako kaže, smatra da u ovom trenutku ona ima najviše informacija o ubistvu svog supruga.

"Meni je najvažnije da se sazna istina. Verujem našim istražnim organima, sačekaću da vidim šta će biti. Smatram da istina ne može da se sakrije, mislim da će kad-tad da izađe na videlo", rekla je supruga ubijenog lidera GI SDP.

Prema njenim rečima, do sada je dala nekoliko iskaza, i na Kosovu i u Beogradu.

Poslednji put sam ispitana u Beogradu na zahtev specijalnog tužilaštva sa Kosova, rekla je Milena Ivanović i dodala da je otvorena za svakog ko smatra da ima neku informaciju koja bi pomogla da se ovaj slučaj što pre reši.

"Tragedija se zloupotrebljava kako kome zatreba"

Komentarišući navode prištinskih medija o umešanosti pet osoba koje se povezuju sa voždovačkim klanom, poručuje da je u proteklih godinu dana čula "milion verzija toga ko stoji iza ubistva".

"Imali smo hapšenja navodno zbog ubistva Olivera, sada se pojavljuje pet novih imena... Mislim da će to da se, nažalost, nastavi u 2019. godini, da će da se koristi i zloupotrebljava ova tragedija kako kome zatreba, da će se pojaviti neka nova imena. Mislim da to nije u redu. Ko god stoji iza tih priča, treba da stane, i mislim treba da se zajedno da se angažujemo i Beograd, i Priština i stranci, za koje mislim da su veoma značajni, da svi dođemo do istine da znamo ko je pucao u Olivera. Milim da je to važno zbog nas", poručila je Milena Ivanović.

Upravo zbog moguće zloupotrebe, kaže, ne želi da učestvuje na protestu u Beogradu koji je zakazan za 16. januar, na godišnjicu ubistva.

"Ja naravno neću ići, ne bih išla ko god da organizuje. Mislim da to nije u redu, mislim da se tragedija jedne porodice koristi u političke svrhe. Oliver je bio tri i po godine zatočen, zašto narod nije bio tih godina na na ulici, ili kad je Oliver Ubijen, mislim da su to bili pogodiniji datumi da se pruži podrška. Možda bi se izvršio neki pritisak, pa bismo danas imali imena ubica. Ne sviđa mi se trenutak niti kontekst u kojem se to održava", napominje Ivanović.

Ona će, kako kaže, tog dana u 8.15 otići da zapali sveću u Hramu Svetog Save.

"Svi oni koji osećaju da treba da budu sa nama tog dana biće. To je pravi način da se oda počast tako velikom čoveku kao što je bio moj Oliver", poručila je Milena Ivanović.

Ostale vesti

 • „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  NVO „Mlada aktivna Gračanica“ od nedavno je počela sa besplatnim časovima engleskog jezika. Jedan od ciljeva je, kako kažu, da se mladima olakša komunikacija sa komšijama Albancima. Međutim, poverenik za jezike pri Kancelariji premijera Kosova Slaviša Mladenović smatra da bi im učenje drugih jezika, poput albanskog u znatnoj meri olakšalo život.

 • Internet alat za osobe sa invaliditetom

  Internet alat za osobe sa invaliditetom

  NVO “Centar za orijentaciju društva Kosovo” (COD Kosovo) predstavila je na tribini u prostorijama Socijalnog inkubatora u Gračanici internet portal invalidnost.info, putem koga osobe invaliditetom i njihove porodice mogu dobiti osnovne informacije o načinu na koji mogu da ostvare svoja prava.

 • “Ne sme biti političkog uticaja na Komisiju za istinu i pomirenje”

  “Ne sme biti političkog uticaja na Komisiju za istinu i pomirenje”

  Komisija za istinu i pomirenje neće biti zamena za dijalog, ali će mu doprineti, kazao je u Gračanici predsedavajući Pripremnog tima Ardijan Arifaj. Na sastanku koji je održan sa predstavnicima civilnog društva poručeno je da Komisija ne sme biti pod političkim uticajem, ali da mora imati podršku centralnih institucija i svih strana na Kosovu.

 • “Dogovor!?”: Nasilje nad ženama je društveni problem

  “Dogovor!?”: Nasilje nad ženama je društveni problem

  Raste broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici. Tokom prošle godine u policijskoj stanici u Gračanici je prijavljeno oko 30 slučajeva. Taj broj je mnogo veći na severu Kosova, pokazuju statistički podaci. „Nasilje muškaraca nad ženama je toliko u porastu, da je to društveni problem“, kaže Tijana Simić Lavali iz organizacije „Žensko pravo“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane