Vesti
Društvo

Ističe rok za iseljenje iz zgrade u Bošnjačkoj, zaposleni proveli noć na radnim mestima

Rok koji je inspekcija Opštine Severna Mitrovica dala zaposlenima u četiri srpske institucije u zgradi u Bošnjačkoj mahali da napuste ovaj objekat ističe danas.

Ističe rok za iseljenje iz zgrade u Bošnjačkoj, zaposleni proveli noć na radnim mestima
Zgrada u kojoj se nalaze četiri srpske institucije (Foto Kim)

Međutim, zaposleni u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, PIO Fondu, Kosovsko-mitrovačkom okrugu i Centru za socijalni rad u Vučitrnu ne samo da ne napuštaju zgradu nego su noć proveli u njoj, na svojim radnim mestima.

Četrdesetak zaposlenih se protivi odluci kosovske opštine da se isele iz ove zgrade. Kako je ranije navedeno, zahtev za iseljenje stigao je od Tužilačkog saveta Kosova.

Ovo je inače drugi rok koji ističe za iseljenje. Najpre je inspekcijska služba Opštine Severna Mitrovica dala rok do 25. avgusta, da bi nakon njegovog isteka dala novi a on ističe upravo danas.

Ulicom Oslobođenja u Bošnjačkoj mahali povremeno prolaze vozila Kosovske policije i Karabinjera.

Juče su pripadnici policije izvršili proveru objekta zbog dojave o bombi. Nakon kraće provere ustanovljeno je da je dojava bila lažna.

 Ostale vesti

Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023